POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Royal League kan återuppstå: "Vintermatcher dömt att misslyckas"

Royal League ser ut att återuppstå nästa vinter under nya namnet Royal Cup. Djurgårdens Paul Lindholm är inte överförtjust.
- Att spela i januari eller november-december, när egentligen ingen är särskilt intresserad, det känns väl lite dömt att misslyckas, säger han till fotbollskanalen.se.I vintras blev det inget spel i turneringen eftersom inget tillräckligt bra tv-avtal nåddes. Nu finns långt gångna planer på att återlansera turneringen i vinter. SEF rapporterar om intressen men alla är inte entusiastiska.

- Jag tycker att Royal League är en bra turnering som idé. Men genomförandet som det varit tidigare med matcher mitt vintern och ganska lamt publikintresse har inte varit någon hit, säger Paul Lindholm i Djurgården.

- Men tanken att de bästa i Norden möts är jättebra.

Något som skulle göra dig positivare än tidigare?

- Jag tycker kanske att vi inte spelar tillräckligt många matcher kanske. Och skulle man kunna få lite bra matcher på sommarn skulle det kunna vara jättebra.

- Men spela i januari eller november-december, när egentligen ingen är särskilt intresserad, det känns väl lite dömt att misslyckas.

Det finns flera problem.

- Sen är det jättehårt konkurrens. Det visas så mycket bra fotboll på tv. Så ska man locka en jättestor tv-publik är det svårt.

Behöver man ännu större trupper?

- Ja, det är klart - ju fler matcher man har, desto större trupper måste man ha.

Samma sak - nytt namn: Royal League återuppstår

Publicerad 2008-05-09 kl 15:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå