Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydström: "Arenan ger oss energi"

Allsvenskan

Ännu ett underläge, ännu en vändning på nya hemmaborgen.
Det börjar likna Guldfågel-effekt för Kalmar:
- Jag tror publiken känner att de är med och påverkar, säger Henrik Rydström.

- Det här var ju drömscenariot inför säsongen, säger Henrik Rydström till FotbollDirekt.se.

- Arenan ger oss en energi som vi kanske inte hade haft på Fredrikskans. 

Tidigt underläge igen för Kalmar, precis som mot Djurgården - och ny vändning. Nu fick man 0-1 i baken efter fem minuter mot guldhaussade Elfsborg. Ändå lyckades man vända. Henrik Rydström säger att Guldfågeln Arena påverkar laget i bägge fallen:

- Ja, vi hamnar ju i underläge igen och kanske att arenan spelar in. Vi är klart sämre än Elfsborg från start, är passiva och vinner inga dueller. Samtidigt som arenan ger oss energi skapar den också press, det är ju så oerhört viktigt att vi får en bra start.

ANNONS

- Sedan fajtar vi oss in i matchen och det är inte helt säkert att vi lyckats vända samma underläge på Fredrikskans. Och jag tror publiken känner att de är med och påverkar matchutgången också.  

Det var en gammal bekant som försatte Kalmar i underläge. David Elm slog till redan efter fem minuter och det blev tyst som på Fredrikskans inne på den nya arenan.

- Man blev ju nästan chockad, säger Henrik Rydström.

- Men jag är väldigt imponerad av David, han har växt av tiden i England. Idag blir han utbuad men det verkar inte bekomma honom alls. Elfsborg gör en bra match, de har verkligen kvaliteter. Det blir lite Hawaii-fotboll idag, böljande spel. Bägge lagen skapar chanser och egentligen är nog oavgjort rättvist. 

Men Erik Israelsson och Daniel Sobralense vände på steken med varsitt mål och nu kan publiksuccén fortsätta på Guldfågeln.

ANNONS

- De yngre spelarna bryr sig nog inte, de kör bara på. Men vi äldre förstår konsekvenserna av det här, hur enormt viktig den här starten är för oss. På något sätt har vi gått och väntat på det här sedan guldet 2008, vi ville bara till nya arenan. Det här var drömscenariot.

Publicerad 2011-04-20 kl 23:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto