Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydström: "Bättre att spela i Kalmar än i MFF eller DIF"

12å

Henrik Rydström vill se två nya klasspelare för att försvara guldet. Rydström manar nu allsvenska konkurrenter att välja Kalmar framför klubbar som Djurgården och Malmö FF.

- Jag hoppas det. Med tanke på vad vi presterat de 5-6 senaste åren så hoppas jag att spelare börjar inse att det är bättre att spela i Kalmar än i exempelvis Malmö eller Djurgården, säger Kalmars Henrik Rydström och utvecklar sitt utspel:

ANNONS

- Det kan inte vara så svårt att se att det är hos oss man utvecklas. Nästan alla blir bra hos oss. Så är det ju. Jag har förhoppningar om att fler spelare kan se förbi prestigen och pengarna i att välja oss framför klubbar som Malmö och Djurgården.

Henrik Rydström låter nöjd, så nöjd - när han till och med kan kosta på sig att gå så långt och konstatera att inte ens en Viktor Elm eller Patrik Ingelsten-flytt lär oroa nämnvärt.

- Jag tror vi klarar av att ersätta dessa namn - om vi behöver. Vi har skapat en miljö-grund där inte alls så märkvärdiga spelare blir bra. Nog för att vi blivit mer förutsägbara utan Cesar Santin men vi har ändå på ett beundransvärt sätt klarat oss. Där har vi bevisat en hel del.

Rydström är mest inställd på att Viktor Elm och Patrik Ingelsten inte finns med om fyra månader när nästa säsong får sin början. Rydström vet vad han vill se i stället - om det blir så. Det har han låtit Kalmars ledning få höra. Själv var han ett tag inne på att förhala sitt nya kontrakt i väntan på vilka nya namn Kalmar får in.

ANNONS

- Jag ville vänta med att förlänga mitt kontrakt av den anledningen, ja. Jag ville se vilka nya spelare vi skulle få. Men jag ändrade mig och skrev på för att jag insåg att det är ganska omöjligt att veta.

Oroas du av att både Viktor Elm och Patrik Ingelsten kan försvinna under vintern?
- Det är klart att vi tappar i kvalite då. Så är det ju. Men nog för att Viktor är en bra fotbollsspelare - men mest av allt tappar vi en karaktärsspelare. Så mycket bättre än förra säsongen är han inte som spelare, den stora skillnaden är att han gjort fler mål den här säsongen.

Vilka nya typer vill du att tränare Nanne Bergstrand satsar på?
- En djupledsspelare och något åt Cesar Santin-hållet. Sobralense är en spelare vi har och som jag gillar, men han är lite för stillastående med bollen för att kunna jämföras med Cesar. Vi behöver en - hur ska jag säga - mer bolldrivande typ.

ANNONS

Är det bara offensivt ni behöver nytt?
- Ja, defensivt känner jag fortfarande att vi är trygga. Sorin försvinner men Emin Nouri har blivit bra i hans ställe. Och jag måste säga att jag fortfarande hoppas på att ''Bagarn'' stannar (Patrik Rosengren). Jag höll ett tal på banketten där jag uppmanade honom att göra det, så jag tror inte han har så mycket att välja på nu, skrattar Rydström.

Men det handlar inte bara om rätt man på rätt plats om luckor uppstår.
Motivationsfaktorn hos flera spelare brukar vackla efter en stor framgång.
Kalmar har en grundstomme som har varit med unikt länge i en och samma klubb.
Rydström själv har emellertid svårt att se att en baksmälla på det viset kommer att sätta klorna i klubben.

- Nej. Jag tränade själv i onsdags. Jag kände mig jävligt sugen och längtar redan efter att lyfta pokalen till nästa säsong också.

ANNONS

- Jag tror det var Alex Ferguson som konstaterade att har man vunnit en gång så blir man snabbt beroende. Nu spelar inte jag för att vinna titlar men det är klart att har man gjort det en gång så gör man det gärna igen.

- Och det där med motivation - klart att vi velat vinna SM-guld, men det har samtidigt inte varit det enda och det stora målet. Så av den anledningen tror jag inte att den där tomheten, som ibland säkert kan infinna sig efter stora segrar, kommit till oss.

Publicerad 2008-11-15 kl 15:23
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto