Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydström efter storförlusten: ”Karlström stoppade ner ’Steffo’ i sin ficka”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Stefano Vecchia blev utvisad mot Djurgården.
Därefter föll Sirius ihop och förlorade med 4-0 på Tele2 Arena.
Det här var en käftsmäll från Kim och ”Tolle” till en annan, säger Sirius-tränaren Henrik Rydström.

Foto: Bildbyrån.

Se mål från matchen i Sporten.

I halvtid var det mållöst mellan Djurgården och Sirius på Tele2 Arena. Sedan blev Stefano Vecchia, i den 58:e minuten, utvisad efter en duell med Jacob Une Larsson och därmed fick Sirius avsluta matchen med tio spelare på planen, vilket Djurgården utnyttjade till seger med 4-0 i allsvenskan.

Sirius-tränaren Henrik Rydström var efteråt kritisk till Vecchias andra gula kort.

- Djurgården körde över oss på planen och på bänken coachmässigt. De plockade bort våra styrkor och fick fram sina styrkor. Redan från första sekunden var det en match som Djurgården dominerade. Vi gjorde förändringar i första halvlek för att få kontroll över det som hände och det blev lite bättre, då vi hade två bra anfall i början av andra, då bland annat Sugita fick en möjlighet, säger Rydström under presskonferensen och fortsätter:

ANNONS

- Sedan blev det ett totalt felaktigt andra gult kort på Stefano Vecchia och utvisning. Siffrorna blev därmed för stora, men oavsett det var det en rättvis seger till Djurgården.

Rydström är vidare besviken över hur Sirius föll ihop efter utvisningen.

- Man kan tycka att utvisningen är felaktig, men sedan ramlade vi ihop. Vi ska fortfarande kunna försvara vårt straffområde och göra det bättre. Djurgården var dock också jättebra med en man mer. De hade mer rörlighet, följde upp passningar och hade tredjemansanfall, där vi inte klarade av att sortera. De gjorde det bra och vi var dåliga. Vi förlorade mot ÖSK, men då mosade vi dem och nu blev vi mosade. Vi får försöka analysera om vi hade kunnat göra något annorlunda. Djurgården tryckte ner oss och spelarna gick inte in i duell- och andrabollspelet. Vi behöver förbättra de bitarna.

ANNONS

Rydström är samtidigt full av beundran inför Djurgårdens prestation i matchen.

- Andra lag har försökt göra det här också, men då har vi spelat oss förbi den höga pressen och hanterat den långa bollen. Djurgården gjorde det skitbra. Jag tror inte att så många andra lag är skickliga att göra detta. Det är bara att titta på det jobbet som Edwards (Curtis) gjorde centralt, och Karlström (Jesper) var fantastisk, säger Rydström och fortsätter:

- Jag var helt tokig på honom och ville att han skulle bli varnad tidigt. Han stoppade ner ”Steffo” i sin ficka, och sedan kom ”Steffo” inte upp ur brallan på Karlström. Han var där och markerade på ett snyggt sätt i varenda situation. De gjorde grunderna bättre än vad vi gjorde.

Sirius-tränaren menar därmed också att han blev uppläxad av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf den här gången.

ANNONS

- Jag är inne på mitt andra år i Sirius, där Kim och ”Tolle” har gjort ett fantastiskt jobb. Jag lärde mig jättemycket förra året av att vara i den här miljön som de har jobbat i och det här var en käftsmäll från Kim och ”Tolle” till en annan. Man har ju fått höra att man är bra…

Publicerad 2020-10-24 kl 17:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto