Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rydström förklarar varför MFF bytte straffskytt: "Han har inget ego"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF åkte ur svenska cupen på straffar, där Isaac Kiese Thelin blev syndabock i avgörandet.
Mot Kalmar FF fick han chansen på straff igen, före Anders Christiansen.
- Det är viktigt att man lyssnar också, sedan kanske jag har det sista ordet, säger Christiansen. 

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Malmö FF-Kalmar FF.

MFF förlorade som bekant kvartsfinalen i cupen mot Djurgården, där både Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin missade varsin straff. I gårdagens allsvenska premiär mot Kalmar FF ordnade “AC” en straff i den 66:e minuten, men valde förvånade nog att inte ta den.  

Istället klev Kiese Thelin fram och placerade in matchens enda mål. MFF-tränaren Henrik Rydström förklarar draget:  

- Anders är första straffskytt, men de har också ett ansvar ute på planen att överlåta till varandra. Det är en grej som jag är väldigt, väldigt nöjd med. Jag har Anders som bommar en straff mot Djurgården i cupen och slår in den i straffsparksläggningen, säger han.  

Annons

- Isaac bommade en i straffsparksläggningen men vill ta en igen - det är en fantastisk mentalitet. Det är också så att Anders inte har något ego utan överlåter den till Isaac. Jag är jättenöjd med det, ett ansvar som spelarna har.

Christiansen tvekade inte överdrivet mycket innan han gav bollen till 30-åringen.  

- Alltid när vi har straff- eller frisparkar pratar vi lite. Det kan också vara en som kommer - en Derek (Cornelius), en Taha (Ali) som spelar bra och känner: "Fyfan, jag känner mig pigg". Det är viktigt att man lyssnar på dem också, sedan kanske jag har det sista ordet. I dag kände jag bara att Isaac varit het på träning och hade en plan med vad han ville. Han kände självförtroendet och då var det bara att stega fram för honom, säger "AC".  

Kiese Thelin stångades mot KFF-mittbackarna Rasmus Sjöstedt och Lars Sætra matchen igenom. Anfallarens fina form från försäsongen, där han gjorde två mål på fyra cupmatcher, fortsatte när allsvenskan tog vid - något som Rydström uppskattade.  

Annons

- Han tar den otacksamma rollen och binder upp (spelet) och är en uppspelspunkt. Sedan vet vi att han hela tiden drar till sig folk i boxen. Jag är nöjd - både med honom som spelare och hans ledarskap ute på planen, säger MFF-tränaren.  

- För mig är det en trygghet att jag kan kommunicera med honom, han kan ge mig lite info om vad som sker där ute ihop med "AC". Han gör massa grejer som inte syns så tydligt alltid.

Publicerad 2023-04-02 kl 09:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto