Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström gör comeback på planen: ”Ska sno Elms skor så jag får samma passningsspel”

Foto: TT

Spelarkarriären är inte över. Kalmar FF:s assisterande tränare Henrik Rydström gör på torsdagskvällen comeback – i ett division 4-derby.
- Jag ska sno Rasmus Elms dojor så jag får samma passningsspel, säger Rydström till Fotbollskanalen.

I vanliga fall tar Henrik Rydström rollen som assisterande tränare bredvid Peter Swärdh i Kalmar FF.

Under torsdagen byter han tillfälligt karriär – och gör comeback på fotbollsplanen.

Liksom som för två år sedan ska Rydström hjälpa moderklubben Listerby IK, hemmahörande i Blekinge. Under torsdagen möter laget Ronneby BK i ett division 4-derby.

- Om jag ska vara ärlig har jag inte spelat så mycket fotboll sen dess. Det har mest blivit crossfit, så jag är jävligt otymplig. Jag tränade igår (läs tisdag) och skulle springa 400 meter. Det var som ett kylskåp som var ute som sprang. Jag kommer inte att kunna tempoväxla eller vända mig om, säger Rydström med ett skratt till Fotbollskanalen.

KFF-legendaren har dock ett hemligt vapen. När Fotbollskanalen ringer Rydström under onsdagskvällen är han på väg mot Guldfågeln Arena för att plocka åt sig ett par väl valda skor.

- Jag har inga skor just nu men jag ska sno Rasmus Elms dojor. Jag hoppas de är radiostyrda så jag får samma passningsspel.

För två år sedan spelade Rydström fyra matcher för moderklubben, som han lämnade 1993, under en tillfällig comeback. Resor med både Kalmars a- och U21-lag gör att tiden nu inte räcker till en längre matchperiod i Blekinge. 

- Jag ska hälsa på en kompis där nere och frågade tränaren om det var någon träning samtidigt. Han sa att det var match men jag sa att jag inte ville ta någons plats.

- Han påstod att några i laget gärna ville att jag skulle vara med och jag kände då att vad fan, jag kan väl sitta på bänken.

Listerbytränaren Jonas Harrysson verkar ha större förväntningar på den forne Listerbyspelaren än vad Rydström själv har.

- Jag tror han överdriver. Även om han inte spelat på två år så är han ju vältränad och håller lätt på denna nivån. Jag säger varken nej till Rasmus eller Rydis passningsspel, säger Listerbytränaren Jonas Harrysson med ett skratt.

Det återstår att se om Henrik Rydströms comeback slutar i succé. 

Kalmar FF:s allsvenska säsong återupptas 10 juli när AIK gör ett besök på Guldfågeln Arena.

Publicerad 2016-06-30 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons