Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: TT

Rydström hemlighetsfull: "Går inte ut med det"

18v

Klar för återkomst till Kalmar FF.
Men Henrik Rydström är hemlighetsfull om hur långt kontrakt han skrivit.
- Det är inget som KFF eller jag går ut med, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Henrik Rydström är tillbaka i Kalmar FF. Under tisdagen presenterades klubbikonen som ny huvudtränare, efter att han nyligen lämnat Uppsala-klubben Sirius på grund av pendlingsavståndet från familjen i just Kalmar.

ANNONS

- Det är skönt att det äntligen är klart, det har varit lite väntan. Det känns stimulerande. Det var ett tufft beslut att lämna Sirius och då fanns det ingenting klart Att då få möjligheten att jobba vidare och få göra det här i Kalmar, jag är priviligierad. Det gör att jag känner en glädje, säger Rydström.

Fanns det en tanke om KFF redan när du lämnade Sirius?
- Nej, det gjorde det inte. När jag meddelade Sirius så var det långt ifrån att Kalmar skulle ha allsvensk status 2021 vilket gjorde det oklart. Jag hade inte koll på hur Kalmar resonerade i tränarfrågan. Om man pratar alla allsvenska lag så är KFF det lag jag har följt mest, men jag har inte tänkt i de banorna. Det var först när man slutat och landat i Kalmar igen som de spekulationerna gjorde att jag själv började tänka i banorna, men det fanns inget innan.

ANNONS

Hur långt avtal Rydström, som tar över efter Nanne Bergstrand, skrivit med KFF? Det är inget som klubben vill gå ut med. Sportchefen Jörgen Petersson säger dock till Fotbollskanalen att det rör sig om ett "flerårskontrakt".

Rydström:

Det är inget som Kalmar FF eller jag går ut med. Det finns ett kontrakt men hur långt det är stannar mellan oss. Det är vår policy.

Henrik Rydström är ett välkänt namn inom Kalmar FF då han har gjort över 500 matcher för klubben som spelare. Han tog över som tränare säsongen 2018 efter att tidigare ha varit assisterande, men fick lämna redan samma säsong - en process som Rydström kritiserade

När du lämnade KFF kritiserade du processen, har det vägt in i ditt beslut?
- Jag valde direkt där hösten 2018 att värdesätta att jag hade fått verka så länge istället för att vara bitter över att det inte blev någon fortsättning. Jag kände där och då att jag behöver vara i en annan miljö. Så både för mig och Kalmar FF var det helt nödvändigt. Sedan kan man diskutera processen och saker i det men det vill jag inte gå in på. Jag var aldrig arg eller ledsen utan jag accepterade att så är fotboll och det jag är glad över nu är att KFF ser det jag gjort i klubben, och nu vill ha mig som huvudtränare.

ANNONS

- Ibland behöver man se någon från distans och göra en rättmätig bedömning. Jag hade nog inte kunnat få till det om jag var kvar. Summa summaro så var det nödvändigt och jag hade inga åsikter kring hur det gick till då. Jag förstod de som kanske tyckte: ”Fan, vad Rydström är jobbig”. De har de här två åren har gett mig möjligheten att reflektera över hur jag uppfattades. Jag tror jag har blivit bättre på att kommunicera med de jag jobbar ihop med, bättre än då.

Så det är inget som har kantat din övergång?
- Verkligen inte. Det är klart att jag har tittat på Kalmar men jag har inte tänkt i de banorna att det är jag som ska träna dem. Jag har inte funderat hur man sportsligt ser på mig. När vi började träffas i december efter kvalet så växte det fram en bild där Jörgen (sportchef) var tydlig med vilka saker han såg i mitt tränarskap som han ville att vi skulle jobba med här.

ANNONS

- Det som var för två år sedan har jag tänkt väldigt lite på. Och har jag tänkt på det har jag varit mer självkritisk och då är jag glad att det sportsliga väger över. Att man ser det som någonting bra att jag kommer tillbaka.

Vad är det du vill göra med KFF?
- När det var de största sportsliga framgångarna i KFF var det topp fem-placeringar hela tiden. Men allsvenskan har utvecklats så det är svårare för mindre orter att vara i toppen. Allsvenskans jättar, Djurgården, Malmö och AIK, är så jävla noggranna i det de gör så det har varit svårt för de mindre lagen att hävda sig.

- Till det har de senaste åren inte ens varit bra utifrån Kalmars mått mätt, och så dålig ekonomi på det. Det hänger över oss så framför allt handlar det om att skapa en tydlighet mellan akademi och A-lag. Att man ser möjligheterna som faktiskt finns med bra tränare. En grund i det är att vara väldigt bra i sitt presspel och i återerövringen men också ha en bra idé och struktur när man väl har bollen. Där finns det en utvecklingspotential i KFF och sedan hoppas vi att bibehålla förmågan att skapa något större.

ANNONS
Publicerad 2020-12-29 kl 17:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto