Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström: ”Jag och Keene har en dynamik - han sparkar ner mig och jag klagar”

Kalmar tar emot Elfsborg i en match som innehåller en hel del rivalitet.
- Vi kände att om Elfsborg kan bli kaxiga och gå för segrar så kan väl vi också det – då kände väl Elfsborg att ”vi var här först”, säger KFF:s lagkapten Henrik Rydström om fajten på Fredriksskans.

Elfsborg kommer med en 6-0-vinst i bagaget när man gästar Kalmar i allsvenskans tredje omgång i en match som du kan se i TV4:s Tipslördag.

Mötet Kalmar-Elfsborg har fått en sorts derbykaraktär på senare år – och Kalmars lagkapten Henrik Rydström funderar på vad det kan bero på.
- Det handlar väl om ”småklubbar” som har anspråk på något som småklubbar normalt inte har.
Något i stil med ”bäst i landsorten”?
- Ja precis. Elfsborg vann SM-guld 2006 vilket öppnade upp för oss rent mentalt. Vi kände att om Elfsborg kan bli kaxiga och gå för segrar så kan väl vi också det – då kände väl Elfsborg att ”vi var här först” och där kom vi och skulle ta deras plats.

- Sedan var det väl lite så att det var olika fotbollsfilosofier – i alla fall var det så förr. De spelade mer ett snabbt passningsspel och vi var mer ”direkta” i vårt spel. Det har också legat där och de har tyckt att ”fan ni är så tråkiga”. De influeras mer av flärden från storstaden.
Lite dyrare klockor, liksom?
- Ja, lite så. Vi är mer män av jorden, säger Rydström med ett litet skratt.

Lagkaptenerna i respektive lag, Henrik Rydström och Anders Svensson är båda veteraner, pådrivare och har något av ett rykte som gnällspikar. Upplagt för att det ska slå gnistor på mittfältet. Eller?
- Vi träffar inte på varandra så mycket med tanke på att vi numera ligger i en liknande defensiv roll. Tidigare låg han som en offensiv mittfältare.
Saknar du duellerna?
- Han är så trevlig, i alla fall mot mig, så det var inte så mycket sånt.
Så jag kan inte få till lite hets mellan er så här innan matchen?
- Ha ha, nej. Han är som sagt väldigt trevlig och har till och med berömt mig som spelare i någon intervju såg jag – så inte mot honom, han är helt enkelt för trevlig.

- Det är ju i så fall (James) Keene. Vi brukar ju hålla på lite. Fast där är det mer att han sparkar ner mig och jag klagar, sen sparkar han ner mig och jag klagar och så håller det på.
Så ni har någon sorts dynamik på planen du och Keene?
- Ja det skulle man kunna säga. Annars har Elfsborg varit gnällspikar ända sedan 90-talet med LG Carlstrand i spetsen. Han var ett riktigt psykfall.

Elfsborg kommer som sagt med självförtroende efter krossen av Halmstad och tar sig an ett Kalmar som väntar på första vinsten.

Rydström har respekt för Elfsborg men tycker inte att de bara kan räkna hem trepoängaren.
- Jag såg dem mot Gefle. De var bra då också och sedan resultatet mot Halmstad. Men jag vet inte om man riktigt kan ta med sig de resultaten eftersom båda de matcherna spelades på konstgräs.

Jag skulle komma dit – vad betyder det att matchen spelas på Fredriksskans, det är ingen hallmatta precis?
- Det är alltid en viss diskrepans mellan konstgräs och vanligt gräs, även om Elfsborg nog är det lag som är bäst på att hantera den skillnaden. Men den här gången bör stegat vara lite större än vanligt. Det kan bli mer kampfotboll på en sådan här plan, för oss gäller det att vara beredda på det

Fredriksskans inspekterades och godkändes igår – har du kollat på planen, var det rätt beslut?
- Ja det tycker jag. Jag kände på planen tidigare idag och den är bättre än den vi spelade på i Trelleborg. För ögat är den inte så sexig eftersom den inte är så grön. Men den är ändå ganska jämn så det går att spela passningsspel. Hoppas jag, avslutar Rydström.

Publicerad 2010-03-26 kl 21:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons