Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Rydström om prestigeförlust - ''Mest besviken på vår attityd''

Kalmar FF förlorade prestige-matchen mot Elfsborg. Då tycker Henrik Rydström att Kalmar har attityd-problem

- Vi borde haft mer attityd. Jag är besviken på hur vi uppträdde i andra halvlek, säger Henrik Rydström till FotbollDirekt.se.

- Anders Svenssons långskott knäckte oss. Det får ju bara inte hända, säger Henrik Rydström och frågar David Elm från hur långt håll det var och får svaret:

- 100 meter!

Rydström funderar och rättar lagkamraten:
- Nä, men säg att det var 35 meter i alla fall. Vad Petter (Wastå) gjorde, ja, jag vet inte. Han blev helt ställd.

Andra halvlek var i alla fall bara 15-20 sekunder gammal när Svensson - efter en passning i från Ishizaki - valde att trycka i väg ett skott som Wastå stod helt paff inför.
1-0 till Elfsborg och ett mål som avgjorde.

- Förlusten är inte obetydlig. Jag hade ju hellre vunnit. Möter vi de i början av serien? Åh, fan, det visste jag inte ens. Men det ska inte behöva betyda så mycket, även om Elfsborg säkert vill hävda det.

Kalmar FF hade flest avslut i den första halvlek, Kalmar flest under andra hälften. Elfsborg tog ändå totalt sett en motiverad seger.
Mer självklara i avslutnings-situationerna och låste sedan Kalmar-spelarna med ett nära nog prickfritt försvarsspel i andra halvlek.

- Vi hade en del intressanta saker på gång men det ville sig inte sista tredjedelen. Men jag tycker ändå att vi i första skapade fler chanser än vad Elfsborg gjorde i andra.

Ni är Svenska mästare men har inte varit guldfavoriter - det här stärker inte oddsen. Bra eller dåligt med förväntningar som går ner?
- Ähh, jag hade gärna varit gudlfavorit. Det är det många här som gärna hade varit. Men med de spelare som har försvunnit så är det väl som du säger.

Tjugo minuter före slutet kom Elfsborgs 2-0. Anders Svensson slog på nytt en långboll som Wastå kom fel på och fritt fram för Daniel Mobaeck som kunde sätta bollen i öppet mål mot sin gamla klubb.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-03-14 kl 18:35
Annons
Annons
Annons