Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rydström varnades i MFF:s kross: "Idiotisk regel att tränare kan bli avstängda"

Allsvenskan

MALMÖ. Henrik Rydström såg flera domslut gå emot Malmö FF.
Till slut varnades MFF-tränaren mot Degerfors.
- Jag förstår inte varför det är så farligt att reagera i situationer? frågar sig Henrik Rydström. 

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Malmö FF hade inga problem med att avfärda Degerfors på hemmaplan. Skånelaget gick upp i allsvensk serieledning efter 5-0-segern, som kunde varit ännu större. Anfallaren Hugo Bolin revs ner i en misstänkt straffsituation och Taha Ali var inblandad i andra sekvenser som kunde gett straff.  

Till slut varnades chefstränaren Henrik Rydström tidigt i andra halvlek för att han reagerat på domslut. På presskonferensen efteråt skrattade han till när frågan om han varnats tidigare ställdes.   

- Om jag blir varnad? Ja, det blir jag då och då. Jag tolkar det som att jag är för snabb, jag flyger upp från bänken säger de. Jag förstår inte varför det är så farligt att reagera i situationer? Jag förstår om man skriker grejer och så där. Det var väl rätt solklara chanser: Hugo Bolins läge, Taha har två i andra halvlek - och då ska det bestraffas på bänken när man reagerar, säger Henrik Rydström och fortsätter: 

Annons

- Men det är så regelverket är säger domarna hela tiden. Om inte de varnar mig så får de skit från någon annan - det är alltid någon högre upp. Jag har blivit varnad många gånger men jag tror inte att jag är avstängd. De införde den idiotiska regeln att vi tränare också kan bli avstängda, för något år sedan. Det är ju skit. 

Rydströms lag ställs mot IFK Värnamo på lördag innan uppehållet i allsvenskan. 

Publicerad 2023-06-06 kl 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto