POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ryssholms nya svar efter Buya Turays stämningshot: "Hoppas han kommer bli vuxen någon gång"

Foto: Bildbyrån.

Mohamed Buya Turay hotade med att stämma AFC Eskilstuna. 
Nu är AFC:s ordförande Alex Ryssholm mer flerordig om konflikten. 
- Vi har bevis, vi har allt. Kvitto på att vi har betalat, säger Ryssholm till Aftonbladet

Djurgården-anfallaren Mohamed Buya Turay, som är inlånad från belgiska klubben Sint-Truidense, anklagade tidigare i år AFC Eskilstuna för att vara skyldig hans moderklubb FC Mattia i Sierra Leone två miljoner kronor efter hans flytt från Dalkurd till Belgien. Anfallaren menar att AFC fick pengar för hans flytt till Belgien via en vidareförsäljningsklausul, men att AFC inte har betalat ut pengar till FC Mattia. 

- AFC har inte gett ett öre till min klubb hemma i Sierra Leone, men de måste göra det! Mattia och AFC hade ett avtal, men när jag såldes i somras ville AFC inte betala pengarna. Det här är så dåligt, det är kriminellt du vet… Det är kriminellt av AFC, de kan inte göra så här! När jag var i AFC gjorde jag mitt bästa och jag betalade tillbaka, så varför vill de nu inte ge lite pengar till klubben som fostrat mig? Vad är det för typ av kriminalitet? För ja, det här är en typ av kriminalitet, sa han till FotbollDirekt då. 

AFC:s ordförande Alex Ryssholm hade vid tidpunkten inte mycket att säga om ämnet, men hävdade att anklagelserna är felaktiga. 

- Jag vet inte vad han pratar om. Det är sjukt faktiskt, sa han till Fotbollskanalen då. 

Nu är Ryssholm mer flerordig om konflikten och är tydlig med att AFC betalat summan som Buya Turays moderklubb ska ha för övergången. Han är heller inte orolig över att Buya Turay ska stämma hans förening. 

- Vi har bevis, vi har allt. Kvitto på att vi har betalat. Jag förstår inte vem det är som tvättar hans hjärna. Jag vet inte vem som står bakom det, säger han till Aftonbladet. 

- Men det spelar ingen roll. Han var inte speciellt trevlig mot Sint-Truidense, faktiskt. Det är något konstigt med den här killen. Jag hoppas att han kommer bli vuxen någon gång, fortsätter han. 

Buya Turay uttalar sig också för Aftonbladet om tvisten, men hävdar fortsatt att FC Mattia inte har fått pengar från AFC Eskilstuna. Han planerar även fortsatt att stämma klubben om det inte kommer några pengar till hans moderklubb under den här månaden. 

- Jag väntar bara. Vi ska ge dem den här månaden och har inte pengarna kommit innan dess så måste jag göra det, säger Buya Turay till tidningen. 

Publicerad 2019-02-15 kl 18:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå