Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så förklarar AIK märkliga minuterna: "Hamnade i koma" - "Tror det är mentalt"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Två insläppta mål på första fem minuterna i andra halvlek.
Vad hände med AIK mot Norrköping?
- Vi hamnade i någon sorts koma, säger kaptenen Henok Goitom till Fotbollskanalen.
- Jag tror det är mentalt, kommenterar tränaren Bartosz Grzelak.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Efter Henok Goitoms mål i den 26:e minuten gick AIK in till paus med en 1-0-ledning borta mot IFK Norrköping under måndagen.

- Vi hade en bra känsla då. Vi var ju nära att göra 2-0 och hade stunder där vi kände att presspelet var bra (i första halvlek), säger Goitom.

Men så sa det bara pang - och pang.

50 sekunder in i den andra halvleken kvitterade Norrköping och några minuter senare nickade hemmalaget in 2-1.

- På fem minuter kastade vi bort allt som vi byggt upp, och hamnade i någon sorts koma i typ 20-25 minuter. Men det viktigaste när man hamnar i en sådan situation är att det bara står 2-1. Det är lätt att det blir 3-1 eller 4-1 och då är det kört, säger Goitom.

ANNONS

Till slut lyckades AIK få in ett 2-2-mål, på straff med några minuter kvar av ordinarie tid.

- Jag vet inte varför det blev en scenförändring. Det kändes som att Norrköping hade kontroll. Men något hände sista kvarten och vi började få lite mer ytor framåt. Bilal (Hussein) som kom in var otroligt viktig. Hans energi och bollkontroll gjorde att vi kunde vila med bollen. Stefan (Silva) fixade straffen och Erick Otieno skapade lite oreda med sin snabbhet på vänsterkanten.

Hur AIK:s tränare Bartosz Grzelak beskriver matchen? Så här:

- Det är så klart en tuff utmaning att komma hit och spela mot Norrköping. Vi sa innan matchen att vi måste respektera våra motståndare men inte vara rädda för dem. Vi inledde för passivt. Tidigt gav vi Norrköping kontrollen, men sen när vi fick upp presshöjden lite och vi vågade gå emot dem så lyckades vi störa deras uppspel. Framför allt började vi försvara oss lite mer med boll och vi fick lite längre anfall, vilket gav oss stabilitet. 

ANNONS

- Sen gjorde vi det där målet och hade med oss 1-0 i halvtid. Vi kom ut i andra och gjorde fem riktigt dåliga minuter, som vi absolut inte är nöjda med. Vi hade svårt att komma upp i fart efter de två målen. Men jag är imponerad av hur killarna tog sig samman till slut, och lyckades få upp en till energinivå för att komma tillbaka in matchen. Skönt också att se att Henok Goitom efter 2-2-målet sprang in och tog bollen i kassen för att sätta den på mittpunkten. Han ville mer. Vi har kommit någonstans som grupp när det är så. Vi tar små, små steg hela tiden, säger Grzelak.

Om just de dubbla bakslagen i början av andra halvlek säger tränaren:

Möjligtvis är det så att vi föll tillbaka i gamla synder från året som varit efter 1-1. Att vi inte tog oss samman och lät det vara 1-1. För det var inte bara att de gjorde 2-1, de hade ju ett avslut i stolpen till 3-1. Där var vi lite i obalans. Det är väl en del vi måste fortsätta jobba på, att ett inte får bli två och absolut inte tre. Jag tror det är lite mentalt, faktiskt. Att vi blev lite rädda att tappa ledningen, så att vi föll samman. Men vi föll inte samman så pass mycket att vi torskar. Det är jäkligt starkt att komma tillbaka.

ANNONS

Länge hade AIK stora problem i årets allsvenska. Laget är obesegrat de senaste sex seriematcherna men innan dess var man indraget i bottenstriden.

Publicerad 2020-10-26 kl 23:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto