Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så hanterade MFF matchdagen: ”Klart det som hänt har påverkat”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF:s möte med HBK i spelaren ovan.

MALMÖ. Det senaste dygnet har varit svårt för Malmö FF utanför fotbollsplanen, men på planen lyckades de lösa uppgiften mot Halmstad.
- Vi är människor så det är klart att det påverkar, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Under gårdagen kom det fram att en spelare i Malmö FF begärts häktad. Spelaren blev på lördagen försatt på fri fot, men är fortfarande misstänkt för brott och var inte uttagningsbar till dagens match. 

Det var en match som Malmö FF till slut lyckades vinna mot Halmstad (2-0). 

- Vi är människor så det är klart att det påverkar, det som har hänt. Så som vi har hanterat och jobbat med det är att Niclas (Carlnén, VD) har varit närmare truppen. Han och ”Danne” (Daniel Andersson, sportchef) har gett mer löpande information till spelarna, sa huvudtränaren Magnus Pehrsson på presskonferensen efter matchen.

- Sedan har jag och spelarna fått utmaningen att vara ännu bättre på fokusera på vad vår roll är, det vill säga att göra så bra prestationer som möjligt. Detta så att vi skapar glädje, samhörighet, och positiva saker kring Malmö FF. 

- Det har varit en utmaning, men jag tycker vi har slutit oss samman och gjorde det vi ska helt enkelt. 

Lagkaptenen Markus Rosenberg fick i den mixade zonen en fråga om han trodde att händelsen kunde påverka bilden av Malmö FF. 

- Nej, det hoppas jag inte. Vi jobbar så mycket med allt omkring fotboll, våra värdegrunder, och vi pratar rätt ofta om det. Informerar alla, tar han om varandra. Vad folk gör utanför här kan vi påverka, men inte styra. Alla individer får ta hand om sig själva, sedan försöker vi alla hjälpa varandra.

Enligt Malmö FF är spelaren avstängd tills vidare.  

Publicerad 2017-10-01 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons