Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Så har lagen jobbat inför den allsvenska omstarten

Nästa vecka drar allsvenskan igång igen och FotbollDirekt har kollat på vad lagen sysslat med under uppehållet. Målsnittet per match låg inför uppehållet på 2,27. För vissa lag innebar det försvarsträning - för andra behövdes övning på anfallsspelet.

- Vi behöver bättre anfallsspel, vi måste göra fler mål, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl.
De flesta lagen har kört stenhårt med fys- och konditionsträning de första veckorna. Några lag har hämtat inspiration från utlandet.
- Vi tittade på Ryssland i EM och lagt betoning på löpningarna och ett passningsspel i fart, säger Kalmars lagkapten Henrik Rydström.

Haft kul

Sundsvall har varit inne på samma linje, men passat på att ha lite kul också.
- Vi har tränat på att sätta bollen i krysset, säger tränaren Per-Joar Hansen och skrattar.
- Nej, men vi har försökt få upp rörelse i spelet och förbättra passningarna framför allt.
För flera lag blir det i helgen spel i svenska cupen och får ett bra genrep inför omstarten.
- Cupmatchen mot Göteborg blir en bra uppladdning inför säsongen. Vi har alla spelare friska och hela för första gången och kan gå runt på hela truppen, säger Ljungskiles tränare David Wilson.

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare, AIK: - Vi har framför allt tränat mycket på offensiven. Och det har vi satsat på i de tre träningsmatcherna - det blev tio mål totalt. Vi är nöjda med det vi gjort under uppehållet.

Paul Lindholm, assisterande tränare, Djurgården: - Vi körde fys fram till midsommar. Efter det har det varit en del takiska träningar. Vi känner oss inte riktigt trygga i försvarsspelet, vi släppte in för många mål i slutet av våren.

Magnus Haglund, tränare, Elfsborg: - Vi har tränat hårt i tre veckor. Det har varit fysik och försvarsspel, även passningsspelet. Det såg bra ut i träningsmatchen mot Göteborg och i Intertoto-cupen. Vi är väl förberedda för omstarten.

Magnus Pehrsson, tränare, Gais: - Den fysiska delen har varit väldigt viktig inför den långa säsongen. Sedan har vi repeterat försvarsspelet mycket och nu är det offensiven som gäller. Det har sett helt okej ut i de båda träningsmatcherna. Nu ska vi bara försöka få till en vinst i den sista, efter två oavgjorda.

Per Olsson, tränare, Gefle: - Det är helheten i vårt att sätt att spela som varit under fokus. Det har varit normala träningsveckor som det annars kan vara svårt att hinna med under den vanliga säsongen. Det var en nyttig genomkörare mot AIK, det såg helt okej ut. Mot Söderhamn kommer vi att gå runt på många spelare så att alla är i form när serien drar igång.

Jonas Olsson, tränare, IFK Göteborg: - Vi har tränat tungt och kört mycket fys. Spelmässigt har vi lagt mycket krut på passningar och anfallet. I första träningsmatchen såg det slitet ut, men i den andra var det betydligt bättre. Nu är det upp till bevis i cupmatchen mot Ljungskile.

Jonas Wirmola, assisterande tränare, Halmstad: - Både försvar och anfall har varit viktigt, men mest anfallet. Där har vi tränat mycket på djupledsspelet. Försäsongen har varit lite på italienskt vis med mycket intervallträning inbakat i fotbollen, så i första träningsmatchen var det som väntat lite trötta ben.

Mikkel Jensen, mittfältare, Hammarby: - Det har inte varit så jättemycket fys, utan vi har tränat mycket på vårt egna spel. Främst positionsspelet när vi tappar bollen har vi tränat på. Mycket har handlat om att komma igång helt enkelt. Det har inte varit några större ändringar i taktiken.

Bosse Nilsson, tränare, Helsingborg: - Vi har tränat i två veckor nu och fokuserat på passningsspelet och framför allt anfallet. Vi har brottats lite med frånvaron av Henrik (Larsson) som har varit i EM. Men vi är på rätt väg, det har sett bra ut i matcherna vi har spelat.

Henrik Rydström, lagkapten, Kalmar: - Vi började med fys, som en mini-uppbyggnadsträning, så att vi ska orka springa åt båda hållen. Vi tittade på Ryssland i EM och lagt betoning på löpningarna och ett passningsspel i fart. Träningsmatcherna har sett ut som de brukar, inte riktigt full fart.

David Wilson, tränare, Ljungskile: - Vi har kört mycket fys och försökt få alla spelare att bli friska och hela. I träningsmatchen hade vi alla spelare friska för första gången och gick runt på hela truppen. Cupmatchen mot Göteborg blir en bra uppladdning inför säsongen.

Hans Gren, assisterande tränare, Malmö: - Vi började med en tuff veckas mängdträning, alltså mycket fys. Sedan ville vi jobba med vår spelidé och vidareutveckla den. Det har inte varit några stora förändringar. Det har varit många borta men nu har vi hela truppen en vecka i alla fall.

Sören Cratz, tränare, Norrköping: - Vi har kört lite allmänt, både försvar och anfall naturligtvis. Mera löpning också, för att komma igång. Jag är nöjd med spelet i träningsmatchen mot AIK, men det syntes att de hade börjat en vecka tidigare. Det var en nyttig match för oss.

Per-Joar Hansen, tränare, Sundsvall: - Vi har tränat på att sätta bollen i krysset. Nej, men vi har jobbat mycket med positionsspelet i både anfall och försvar. Vi har försökt få upp rörelse i spelet och förbättra passningarna. Det är inget nytt, vi har kört samma som i vintras. Träningsmatcherna är vi nöjda med, det är försvarsspelet som varit svagt till och från.

Tom Prahl, tränare, Trelleborg: Vi har repeterat både försvar och anfall. Mycket konditionsträning också som man behöver under långa uppehåll. Vi behöver bättre anfallsspel, vi måste göra fler mål. Vi har haft två träningsmatcher, men vi har fortfarande svårt att skapa målchanser och sätta dit dem.

Sixten Boström, tränare, Örebro: Vi började med individuell träning och sedan var det fys. Nu har vi tränat på själva spelet. Vi behöver förbättra försvarsspelet och i anfallet behöver vi bli målfarligare, skapa fler avslut. Vi är nöjda med resultatet från träningsmatchen mot Fluminense.

Publicerad 2008-06-25 kl 16:05
Annons
Annons
Annons