Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så jobbade sig Malmö FF ur formsvackan: ”Hänger ihop med hur människor fungerar”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. MFF såg ut att öppna upp guldstriden efter några poängtapp. Magnus Pehrsson tror dock att laget är tillbaka till normal nivå igen.
- Jag känner mig väldigt säker på att vi har hamnat i ett tillstånd där vi förstår allvaret i varje match.

På bara några få omgångar tappade Malmö FF sitt stora försprång i allsvenskan ner till sju poäng. De två senaste matcherna har dock laget fått en vändning efter 4-0 mot Hammarby och 2-2 borta mot Östersund. 

- Jag känner mig väldigt säker på att vi har hamnat i ett tillstånd där vi förstår allvaret i varje match, sa Pehrsson efter gårdagens träning

- Oavsett vad Djurgården eller de andra lagen hittar på så vet vi att vi måste få ut vårt yttersta mot Elfsborg (på måndag) och det är bara seger som räknas. 

Efter dagens träning utvecklade Pehrsson sina tankar i en intervju med Fotbollskanalen. Att laget var i så stor serieledning var nämligen inte utan problem. 

- Det hänger ihop med hur vi människor fungerar. Vi blir lätt bekväma och nöjda om vi inte har tydliga målbilder som tar oss framåt. Så tror jag det är.

- Men det är en utmaning som jag gärna hamnar i igen. Gärna om två omgångar om det går.

Pehrsson hade fler möten och individuella samtal under den tyngre perioden, men hade även påbörjat arbetet innan poängtappen kom. 

- Det kom inte som någon chock. Jag hade samtal med andra ledare om det här innan vi kände att det hände, men sedan ska du få ett helt skepp att vända och det tar lite tid. 

Den stora väckarklockan blev efter förlusten mot Örebro. Efter det ändrades inte bara i det taktiska på planen, utan också i hur ledarteamet kommunicerade till spelarna. Det pratades oftare i termer kring inställning och attityd. 

- Då blir alla väldigt mottagliga och då gäller det att hamra in de budskapen som är viktiga. 

- Samtidigt tyckte vi att vi poängterade det hela tiden. Jag tycker inte vi i ledarteamet hade sänkt garden. Vi jobbade på liknande sätt, men vi kanske ändrade vår kommunikation lite, till mer känsla och mer just de orden. 

- Det är kanske inte så mycket fotbollsaktion av att säga ”hjärta”, men ibland behöver man kanske kommunicera det ändå för att komma åt det vi vill i löpningar och så vidare. 

Ledarteamet började också att använda Sverker Fryklund, idrottspsykologen som är anställd av Malmö FF, fler gånger.

- Det är väldigt bra att Malmö FF har haft en sådan funktion i många år för det är helt på sin plats. Det hjälper väldigt mycket, än att man hamnar i ”nu ska vi ta in någon som ska komma in och göra underverk”. Det vore konstigt om saker fungerade på det sättet, när det oftast fungerar att om man tränar mer på saker så blir man bättre.

Se mötet mellan Malmö FF och Elfsborg i C More Sport och streamat på C More med start 19.00 under måndagskvällen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-24 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons