Så lyckades Kalmar vända mot Brommapojkarna

KALMAR-BROMMAPOJKARNA 3-1 (0-1)
Chhadeh (5), R.Elm (74), Mendes (84), Santos (87)

Segern förde upp Kalmar till andra plats i tabellen och är nu bara en poäng efter IFK Göteborg. Mästarna har dock en match mer spelad än alla andra lag i toppen.

93 min: Kalmar vinner med 3-1 trots underläge med 0-1 i paus. Hemmalaget kan tacka sina inhoppare för segern. Daniel Mendes ordnade en straff och gjorde ett mål. Lasse Johansson svarade för en assist och Ricardo Santos avgjorde med sitt 3-1-mål.

87 min: Ricardo Santos sätter spiken i kistan. Brassen kommer ren och rullar in 3-1. Hans första mål i Kalmar, efter att ha blivit återkallad från Jönköpings Södra, dit han varit utlånad.

84 min: Daniel Mendes slår till. Brasse nickar in Lasse Johanssons inlägg enkelt. Kalmar har vänt 0-1 till 2-1.

78 min: Kim Bergstrand, BP-tränaren, tvingas upp på läktaren efter att protesterat vid en Kalmarfrispark.

74 min: Rasmus Elm är iskall. 1-1. Benny Lekström går åt fel håll.

74 min: Daniel Mendes går omkull i straffområdet efter en duell med Gabriel Petrovic. Straff för Kalmar.

70 min: Tjugo minuter kvar. BP är på väg att bryta mästarna Kalmars fina svit i allsvenskan.

58 min: Lasse Johansson, Ricardo Santos och Daniel Mendes kommer in på planen för att få till en kvittering.

55 min: BP har börjat andra halvlek bäst och Joakim Runnemo fick ett jätteläge att slå in 2-0. Wastå kom ut bra och avvärjde.

Paus - och Brommapojkarna leder överraskande med 1-0. Men Kalmar har haft några fina kvitteringslägen.

12 min: Tobias Carlsson slår in kvittering. Men målet döms bort.

5 min: Imad Chhadeh chockar hemmalaget med att göra 1-0. Pablo Piñones-Arce klackar fram bollen till Chhadeh som skjuter in bollen vid Wastås vänstra stolpe.

I förmiddags kom rapporter om att Rasmus Elm var i Liverpool för att förhandla med Everton och att han därmed skulle missa matchen mot BP. Det stämmer inte. Everton är visserligen intresserat, men Elm finns med från start.

Kalmar gör annars två förändringar i laget till skillnad mot CL-kvalmatchen mot Debrecen i onsdags. Abiola Dauda tar Daniel Mendes plats i tremannaanfallet och Tobias Carlsson får spela från start på högerbacken istället för Emin Nouri.

Startelva Kalmar: Wastå - Carlsson, Ålander, Lantz, Larsson - Eriksson, Rydström, R.Elm - Sobralense, D.Elm, Dauda

Startelva, BP: Lekström - Odelius, Asp, Ma. Albornoz, Mi. Albornoz - Petrovic, Chhadeh - Denyahia, Piñones-Arce, Runnemo - Guterstam