Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så mycket får AIK för Teteh Bangura

Enligt vad fotbollskanalen.se erfar så var det dragkampen mellan Bursaspor och Mallorca som blev lyckokastet för Solna-klubben vid förhandlingsbordet om Teteh Bangura.

Den stora skillnaden från den här affären och till exempel försäljningen av Jos Hooivelt är att AIK i detta fall äger 100% av spelaren och kan dra full fördel av sina förhandlingar.

Detta och att en intensiv dragkamp mellan Bursaspor och Mallorca drev upp priset gör detta till AIK:s största spelaraffär någonsin.

Enligt flera källor fotbollskanalen talat med får AIK runt 27 miljoner direkt och affären kan bli värd totalt 32 miljoner beroende på Bursaspors vara eller icke-vara i Champions League eller Europa League.

- Övergången betalas ut två gånger. Dessutom finns olika bonusar om klubben når Europa League eller Champions League. Vidareförsäljningsklausulen är dessutom MYCKET bra, säger AIK:s ordförande Johan Strömberg till fotbollskanalen.

Det som utmärker den här affären är att AIK får hela 20% vid en vidareförsäljning av spelaren från den turkiska klubben. En så hög procentsats är mycket ovanlig och brukar snarare ligga på 10-15%.

Publicerad 2011-08-09 kl 08:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons