Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så organiseras Djurgården med Pehrsson: "Han blir en renodlad manager"

Med Magnus Pehrsson tillbaka i klubben sjösätter Djurgården en ny organisation.
- Han blir chef på träningsplanen medan jag ansvarar för spelarköp och budget, säger Stefan Alvén.

På tisdagskvällen slog nyheten ned. Supporterfavoriten Magnus Pehrsson återvänder till Stockholms Stadion där han skördat stora framgångar som spelare. Men på grund av sin kontraktssituation med danska Ålborg dröjer det fram till säsongen 2012 innan 34-åringen kliver på sitt nya uppdrag.

- Dels är det den situationen och dels känner Magnus att han vill ta ett kliv åt sidan och förkovra sig under den här tiden. Han har lyssnat på andra tränare i branschen och tror att det kan vara nyttigt att hinna se fotboll på ett nytt, annorlunda sätt innan han börjar, säger sportchefen Stefan Alvén till fotbollskanalen.se.

Du själv hade en civil karriär innan du återvände till Djurgården, vad säger du om Pehrssons upplägg?
- Jag tror att det är jättebra, även om jag bara kan tala för mig själv. När jag slutade spela var det rätt skönt att komma ifrån ett väldigt inrutat schema. Men sedan, för min del, återvände suget. Jag kan mycket väl tänka mig att en tid ifrån det hela gör att man samlar ännu mer energi och kraft, säger Alvén.

Vad innebär Pehrssons anställning för rollfördelningen inom klubben?
- Jag kommer 2012 att vara sportchef, och i den rollen ansvara för klubbens sportsliga strategi. Jag kommer också att vara ansvarig för den sportsliga budgeten och fokusera ännu mer än tidigare på köp- och säljprocesser av spelare. Medan Magnus då blir chef ute på vår träningsanläggning, över våra tränare. Han blir en mer renodlad manager i den klassiska bemärkelsen.

Pehrsson identifierar vilka spelare som behövs till truppen?
- Precis, utifrån det budgetutrymme som finns.

Sedan kommer han till dig och säger ”den sortens spelare vill jag ha in”, och så sköter du förhandlingarna?
- Exakt, men vi har haft samtal under hösten och diskuterat hur vi ska jobba tillsammans. Det bygger på ömsesidig respekt för varandras roller. Att vi jobbar bra ihop. Det kan man ju aldrig lova, men vi känner båda att det finns väldigt goda chanser att det ska fungera, säger Alvén.

Stefan Alvén och Magnus Pehrsson känner varandra väl sedan tidigare efter sin gememsamma tid som aktiva i just Djurgården.

Publicerad 2010-11-16 kl 20:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons