POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Så ska Djurgården stoppa våldet - med fotoregister

Djurgården vill ta krafttag mot huliganerna. Genom att samla bilder på dem i ett register.
- Annars kan vi inte avvisa vid entréerna, säger Mats Jonsson till SvD.

Under den förra S-ledda regeringen instiftades lagen om tillträdesförbud 2005. Syftet var att kända bråkmakare skulle kunna portas från de allsvenska arenorna. Men vissa hävdar att bestämmelserna varit tandlösa.

– I dag vet vi inte hur de här personerna ser ut. Vi kan ha 30 supportrar där åklagare har utfärdat tillträdesförbud, men vi vet bara hur fem av dem ser ut. Och då kan vi inte stoppa de övriga från att komma in på matchen, säger Mats Jonsson, evenemangsansvarig i Djurgårdens Fotboll till Svd.

Nu vill stockholmarna ta ytterligare ett kliv, och upprätta ett register med bilder och personuppgifter på personer som tidigare skapat läktarproblem.

Om planerna på registret ska bli verklighet krävs dock att politikerna går med på att göra ett undantag i personuppgiftslagen. Enligt den får bara myndigheter spara uppgifter om personer som begått brott.

Ändå stödjer Idrottsminister Lena Adehlson Liljeroth (M) initiativet från Dif.

– Jag hoppas att Djurgårdens ansökan godkänns. Ett ja från Datainspektionen skulle underlätta. Det är ju svårt att stänga ute folk från arenorna om man inte vet vilka de är – och det är ju en förutsättning för att lagen ska fungera i verkligheten, säger hon till Svenska Dagbladet.

Publicerad 2011-04-16 kl 10:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå