Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så ska Hammarby storsatsa - får flera miljoner till nyförvärv

Foto: Scanpix

Bättre träningsförutsättningar och flera nyförvärv.

Hammarby ska etablera sig i allsvenskan med hjälp av storsponsorn AEG.

– Om vi gör saker och ting rätt så kommer vi att vara med i toppen av svensk fotboll, säger vd:n Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

Hammarby hann knappt bli klart för allsvenskan innan tränaren Nanne Bergstrand gick ut i media och satte press på klubben.

– Det känns inte speciellt roligt att gå upp i allsvenskan och bara sikta på att hänga kvar. Men om vi inte klarar av att få tillräckligt bra träningsförhållanden så får vi acceptera att vara med och slåss i bottenstriden. Vi behöver en träningsplan på Årsta så att vi kan vara där året runt, sa han.

Efter utspelet lovar nu Hammarbys vd Henrik Kindlund en satsning för att etablera klubben i allsvenskan och snabbt bli ett topplag. Det ska man bland annat göra med hjälp av storägarna AEG. Det här året har Sport- och nöjesgiganten Anschutz Entertainment Group skjutit till tolv miljoner till Hammarbys kassa och enligt Expressen dubblas den summan nästa säsong vilket ger Bajen 24 miljoner.

– Vi har grundförutsättningarna klara för oss, men sedan är frågan vad man använder pengarna till. Vi får se, men det är klart att vi vill utveckla klubben och etablera oss i allsvenskan och över en tid vara med och tävla om topplatser. Det vi har pratat om Mats Jingblad (sportchef) och Nanne om är att utveckla träningsmöjligheterna och se till att de har resurser för det - och det kommer de att ha, säger Kindlund till fotbollskanalen.se.

– Vi kommer att göra en lugn och trygg satsning. Om vi gör saker och ting rätt så kommer vi att vara med i toppen av svensk fotboll. Sen vet man inte när den dagen kommer. Men den kommer att komma. Laget kommer att ha bra träningsmöjligheter på Årsta och om det snöar för mycket så kan vi använda Tele2 Arena. Vi kommer att ha eluppvärmt på Årsta. Vi är i stark utveckling och ska även bygga ett nytt klubbhus på Årsta.

Förutom bättre träningsmöjligheter ska Hammarby bli ett starkt lag i allsvenskan genom att förstärka laget med flera nyförvärv. Enligt 24kalmar.se vill Nanne Bergstrand värva sin tidigare mittfältstalang Filip Sachpekidis, 17, från Kalmar FF och fotbollskanalen.se har tidigare berättat att Halmstads Oliver Silverholt, 20, är nära en övergång. Enligt Expressen var mittfältaren, som även kan spela vänsterback, på plats på Tele2 Arena mot Jönköping.

– Han var här för att han är en bra fotbollsspelare, säger Mats Jingblad med ett leende.

– Jag är övertygad om att det kommer in några nya namn. Vi vill ha in både unga och lite äldre spelare som känner att de kommer till Hammarby för att dels vara bra i klubben, dels för att utvecklas som spelare. Vi vill ha en miljö där inget lämnas åt slumpen.

Michael Timisela, Thomas Guldborg Christensen, Daniel Theorin, Sebastian Ludzik, Kennedy Bakircioglü, Viktor Nordin, Nicklas Lindqvist, Andreas Haddad och Pablo Pinones-Arce har alla kontrakt som går ut.

Enligt Mats Jingblad är det klart att Pinones-Arce följer med upp i allsvenskan och nu är högsta prio att förlänga med Bakircioglü och Guldborg Christensen.

– Pablo har ett kontrakt som sträcker sig över nästa år. Om han gjorde mindre än 15 matcher så kunde båda parter bryta avtalet. Han har gjort fler matcher så han är kvar nästa år, säger Jingblad.

– Nu är vår högsta ambition att förlänga med Kennedy. Han kommer att följa med till allsvenskan. Och Guldborg är också en som vi kommer att ha ett snack med.

Vill ni behålla Guldborg?

– Ja.

Thomas Guldborg Christensen hoppas också på en fortsättning i Hammarby:

– Ja, jag vill förlänga kontraktet och stanna i klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Nanne Bergstrand räknar också med att Kennedy Bakircioglü förlänger kontraktet:

– Ja, det gör jag. Jag tror att han vill spela i allsvenskan. Jag tror att han ser sin chans att förlänga sin karriär med den typen av träning vi har. Sedan har han något att tillföra också.

Hoppas du på någon drömvärvning, typ Rasmus Elm som du hade i Kalmar FF och som har varit borta från fotbollen ganska länge?

– Rasmus är väl den bästa fotbollsspelaren som jag har tränat om man tänker på helheten med smarthet och som människa. Men  jag vet också att han har ett hus i Kalmar så mitt tips är att den dagen han flyttar tillbaka så kommer han att spela i Kalmar. Och chansen ökar ju när hans bror David är där.

Publicerad 2014-11-03 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons