POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Så ska Malmö slå Djurgården: "Gör ofta samma saker"

Malmö FF tar emot Djurgården och tränaren Allan Kuhn vet precis hur gästerna ska stoppas - även om det inte blir lätt.
- Djurgården gör ofta samma saker, men de gör det på ett fantastiskt sätt, säger han till klubbens hemsida.

Djurgården fick en drömstart på allsvenskan med tre raka segrar men åkte på en smäll i derbyt mot Hammarby. Nu hoppas tränaren Pelle Olsson att laget kan lägga nederlaget bakom sig och hitta tillbaka till storformen i mötet med Malmö borta.

- Vår uppgift handlar om att komma igen efter en förlust och det är det vi måste göra nu. Det är en otroligt viktig egenskap för en idrottsman att kunna hantera motgångar. Fotbollslivet består ju aldrig av enbart segrar och precis som vi var enormt besvikna efteråt vet vi ju att supportrarna tycker att det är jävligt jobbigt att vi inte har vunnit några derbyn på länge. Men det är ingenting som vi kan gräva ner oss över, för då har vi skapat en sämre förutsättning inför matchen på söndag. Där måste vi starta på en så hög nivå som möjligt, mentalt och fysiskt, och under dagens träning tycker jag att det var bra fart med fokus riktat helt framåt, säger Olsson till Djurgårdens hemsida.

Lätt lär det dock inte bli. Malmö FF:s tränare Allan Kuhn säger sig ha bra koll på sina gäster.
- Djurgården gör ofta samma saker, men de gör det på ett fantastiskt sätt. De hänger ihop som lag där de är speciellt bra på inläggspel samt fasta situationer och så har de två målgörare där framme. Jag tycker det är rättvist att de ligger högst upp i tabellen, säger han till Malmös hemsida och berättar hur de ska stoppas:

- De kommer gärna runt på kanterna, speciellt vänsterkanten, där de sedan försöker slå inlägg mot Ranegie och Sam Johnson och då gäller det för oss att stressa dem innan de hinner slå bollen. Det gäller att pressa högt och göra det klokt. Precis som när vi vann bollen högt upp i banan mot Elfsborg i samband med vårt mål, säger Kuhn.

Matchen startar 15.00 och sänds i C More Sport.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-24 kl 09:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå