POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Så skulle Uwe Rösler vilja bygga nya MFF-offensiven: ”Tre anfallare som byter plats med varandra hela tiden”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Ett ännu mer dynamiskt och intelligent anfallsspel. Så vill Uwe Rösler att Malmö FF ska spela, men han är osäker på när de hinner träna på nya saker och nya formationer.
- Spelarna vet om 3-5-2, men de vet inte om mina andra idéer för vi har inte hunnit med det.

Så skulle Uwe Rösler vilja bygga nya MFF-offensiven: ”Tre anfallare som byter plats med varandra hela tid

Mattias Svanberg och Alexander Jeremejeff ut, Romain Gall och Marcus Antonsson in. Dessutom vill Uwe Rösler ha en anfallare till i Malmö FF. 

Efter det handlar det om att sätta ihop allt, och de offensiva spelarna inkluderar även Carlos Strandberg, Arnor Traustason, Sören Rieks, Markus Rosenberg, lärlingar, och centrala mittfältare och ytterbackar som kan spela längre fram. Rösler har börjat fundera på hur han vill att MFF ska få ihop allt i framtiden

- Så som jag vill spela, idealt, är det med tre anfallare som byter plats med varandra hela tiden. 

- Som Liverpool. Den typen av fotboll. Inte en högerforward som stannar till höger, en vänsteranfallare till vänster, och en som stannar centralt. Platsbyten.

- Intelligenta rörelser som orsakar mycket problem för motståndarna. 3-4-3. Eller där Sören (Rieks) är på ena sidan och Romain (Gall) på andra och två anfallare, så att vi istället för vingbackar har yttermittfältare ihop med två defensiva mittfältare. Eller att vi har fem permanent attackerande spelare och fem permanent i säkrande positioner. 

Han har tidigare i en intervju med The Coaches' Voice sagt att han även föredrar tremannaanfall för att få till ännu mer presspel. 

Problemet är att det inte finns mycket tid att träna på exempelvis en annan formation än 3-5-2, som än så länge har gett positiva resultat. Om MFF inte åker ur Europacuperna tidigt så är det två matcher per vecka, med undantag för någon helg. 

- Spelarna vet om 3-5-2, men de vet inte om mina andra idéer för vi har inte hunnit med det. 

- För närvarande är det omöjligt (att träna på andra idéer).

- Jag kom mitt i säsongen så för mig handlade det om att skapa resultat, och det gjorde vi. Nu handlar det om att vi fortsätter få resultat, och steg för steg välja nya spelare och nya egenskaper, men inte radikalt. Marginellt, för att ha en bra grund. 

Han säger också att en delanledning till att Antonsson och Gall värvades in var för att de kan spela på fler än en offensiv position. 

- Gall är etablerad på den här nivån. Han kan göra mål, han kan skapa mål. Han kan spela till höger och jag ser honom till höger i en anfallstrio, jag ser honom som en vingback till höger, jag ser honom i en nummer åtta-position, och släpande anfallare också.

Även Antonsson spelade ofta på en kant i Blackburn.

- Moment avgör matcher, moment avgör karriärer, moment avgör titlar. Antonsson kan komma in och ”klicka”, eller så tar det tid. Vad jag vet är att han är i resonlig form, han är erfaren och intelligent. Hans rörelsemönster är högsta klass. När han spelade med Markus Rosenberg på en träning så kombinerade dem naturligt utan att ha haft någon träning ihop tidigare.

Publicerad 2018-07-20 kl 13:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå