Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Så vill MFF stoppa ÖFK: "Vi behöver justera vårt spel under matchen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF-Hammarby senast i spelaren ovan.

MALMÖ. Östersunds flexibla spel är något som Malmö FF behöver se upp med i onsdagens allsvenska toppmatch, menar Magnus Pehrsson.
- Vi behöver ha en startelva och ett förhållningssätt som innebär att vi också behöver justera under match, säger MFF-tränaren.

Magnus Pehrsson tränade med tio utespelare på defensiva fasta situationer under tisdagen. Om det blir den startelvan så innebär det att Andreas Vindheim, Rasmus Bengtsson, Alexander Jeremejeff, och Kingsley Sarfo är med från start, och Carlos Strandberg på bänken. 

Pehrsson säger att det finns en viktig sak han måste ha i tankarna när han väljer startelva. 

- Östersund är kanske det laget som har varit mest flexibelt i organisation och det är väl den viktigaste parametern för oss att ha med in i matchen.

- De har verkligen bytt organisationer nästan från match till match, och under matcher. 

Det är inte bara taktiska formationer som förändras stort och ofta i Östersund. I de nio senaste allsvenska matcherna har Graham Potter i snitt gjort sex förändringar i startelvan per match. Mer än halva laget byts ut varje match. 

- Vi behöver ha en startelva och ett förhållningssätt som innebär att vi också behöver justera under match, kanske mer än en gång, för att få övertag på dem, säger Pehrsson. 

- Vi har förberett oss där spelarna ska få några enkla verktyg med sig in. ”Gör de så, så gör vi så”. 

MFF kommer dock inte att få en enda ordentlig träning inför matchen. Reserverna tränade på måndagen och hela laget körde ett kort pass på tisdagen. Istället blir det mycket teori och dessutom ska det behållas många saker från söndagens seger mot Hammarby senast (4-0). 

- Grunden att prestera bra kommer mest att handla om det som var bra senast. Att vi är väldigt på, att vi löper mycket, att vi snackar mycket med varandra, att inte bara vi vid sidan kan göra justeringar utan även spelarna. 

Sedan Östersund gick upp till allsvenskan så har Malmö FF mött dem i tre allsvenska matcher och en träningsmatch (förlust 0-2). I allsvenskan har det blivit en vinst med 4-1, en förlust med 0-3, och en vinst med 2-1 i våras. Det i en match där MFF började starkt, fick en spelare utvisad, och gjorde 2-1 i sista sekunderna. 

- Spelarna känner en helt annat självförtroende (efter 2-1). Vi har haft en bra känsla efter vårens match.

- Jag tror att det kommer bli en väldigt intressant och bra fotbollsmatch, och en på förhand jämn match. Sedan får andra avgöra vem som är favorit. 

Preliminär startelva: Dahlin – Tinnerholm, Bengtsson, Nielsen, Safari – Vindheim, Lewicki, Rakip, Berget – Sarfo, Jeremejeff

Övriga: F.Andersson, Brorsson, Hadzikadunic, Innocent, Svanberg, Strandberg, Vagic

Ej uttagna: Wolff Eikrem (skada), Carvalho (skada), Rosenberg (avstängd), Christiansen (avstängd), Adrian (U21)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-19 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons