POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Safari behöver inte kaptensbindeln: "I Malmö ska inte den frågan bli avgörande"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Det spekuleras mycket kring vem som får kaptensbindeln i Malmö FF.
Behrang Safari lägger ingen stor vikt vid det.
- I Malmö ska den frågan inte bli avgörande, säger han.

34-årige Behrang Safari är en kandidat till bindeln som Markus Rosenberg lämnade efter sig när han gjorde sin sista match i Malmö FF-tröjan. Safari kommer dock inte ta illa upp om någon annan utses till lagkapten av nye tränaren Jon Dahl Tomasson. Det kan man inte göra i ett lag som Malmö menar veteranen.

- Det finns folk som tar sitt ansvar. En del höjer sig med kaptensbindeln, andra presterar bättre utan den. I Malmö ska inte den frågan bli stor eller avgörande, säger Behrang Safari.

Vänsterbacken är inne på sitt sista år under nuvarande kontrakt. Han säger att inget har förändrats inför framtiden utan att han bara tar en dag i taget.

- Så länge jag tycker det är roligt och Malmö vill ha mig kör jag på, jag vill spela så mycket som möjligt, säger Safari.

Hans första intryck av Jon Dahl Tomasson är positivt. En tränare som vill spela fotboll och Safari tror på succé med dansken. Med fem och en halv vecka kvar till Europa League-mötet med Wolfsburg är Behrang Safari också nöjd med att slippa en klassisk svensk försäsong.

- Mycket bättre försäsongsupplägg nu! Annars blir försäsongen extremt lång. Nu vet jag att vi måste komma i form så snabbt som möjligt. Det betyder att det kanske inte blir jättemycket löpande och mer fokus på fotboll. Vi hade det förra året inför Chelsea-mötet och det passar oss bra tycker jag, avslutar Behrang Safari.

Publicerad 2020-01-14 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå