POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Safari blir huvudperson i barnbok: "Jättestolt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se TV4:s inslag med Behrang Safari och hans söner i spelaren ovan.

Behrang Safari är huvudperson i nya barnboken - "Snygg brytning, Behrang!". 
Boken är inspirerad av MFF-spelarens familjeliv. 
- Jag är jättestolt, säger Safari i ett pressmeddelande. 

Malmö FF:s trotjänare Behrang Safari, som även har flera år i svenska landslaget bakom sig, blir nu huvudperson i en ny barnbok, "Snygg brytning, Behrang!". Boken är inspirerad av Safari, spelarens familj, deras liv och handlar om syskonkärlek, fotbollskärlek och om att man stå upp för sig själv och för andra". 

Safari är pappa till två tvillingsöner som båda har autism och har bland annat tackat nej till landslaget för att vara mer med sin familj. Spelaren är glad över att få vara en del av boken.

Jag är jättestolt över att jag och mina söner har varit inspiration till den här boken. Vi är alla olika och ser livet på olika sätt oavsett bakgrund, ursprung eller diagnos. Tillsammans med Malmö FF vill vi vara med och sprida kunskap om autism och den här boken är ett bra sätt att göra det på, säger han i ett pressmeddelande. 

Boken beskrivs som en illustrerad kapitelbok för barn från runt sex år och uppåt. 

Safari berättade i slutet av september i fjol för TV4 om sin vardag med sina söner. En verklighet som gjort att Safari fått anpassa sig - och att vardagen på många sätt ter sig lite annorlunda jämfört med många av hans lagkamrater.

- Som förälder till barn med en viss funktionsvariation så är allt det självklara, stegen som alla andra barn tar - börja krypa, börja gå, börja prata, börja cykla. Det är kanske självklart för alla andra men det blir inte lika självklart för oss, sa han bland annat till C More. 

Publicerad 2020-01-22 kl 10:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå