POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Safari om många utgående MFF-kontrakt: ”Ska inte störa oss”

Foto: Bildbyrån

SALOU. Över tio MFF-spelare har utgående kontrakt.
Behrang Safari tror inte det stör truppen:
- Jag har inte märkt något överhuvudtaget kring de spelare som sitter i den situationen, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FF ska försvara SM-guldet och förhoppningsvis ta sig till gruppspelet i antingen Champions League eller Europa League.

Samtidigt har över tio spelare utgående kontrakt, varav sex, sju är spelare i startelvan. Fast det ska MFF klara, enligt Behrang Safari som själv har kontrakt till 2020.

- Det är inget större, det kommer att lösa sig med tiden. Jag har inte märkt något överhuvudtaget kring de spelare som sitter i den situationen, de är goa och glada ändå och klubben är också nöjd. Det löser sig med tiden hoppas jag och ska inte störa oss, säger Behrang Safari.

Under åren i Basel fick han vara med när hans klubb hanterade både ligaspel med framgångar och spel i Europa och tror Malmö FF kan klara av något liknande 2017.

- Vi har en så pass bred trupp att när det väl blir mycket matcher så klarar vi det. Vi visade styrka i slutet av förra säsongen när vi hade många skador, då klev de in som inte alltid startade och det visade att vi hade en stor trupp. Det ska inte vara några problem att hantera det, säger Behrang Safari.

- Vi vet att vi är underdogs och det är lång väg dit och det gäller att verkligen fokusera en match i taget. Jag vet att man säger det, men det gäller verkligen. Det är vinna eller försvinna och att få bra resultat i första matchen. Om man verkligen förstår det och lägger fokus på att det ska göras så tar man sig hela vägen med lite tur.

- Malmö är ett levande bevis på att det går som gjort det två gånger i rad. Det är ingen omöjlighet.

Vad betyder att ni tappade Kari Arnason?
- I hans situation så ville han spela varje match, han är en vinnarskalle, och han kände väl att få att vara en startspelare så var han tvungen att lämna. Kari var viktig för oss men han hade en bra diskussion med klubben och kom fram till det.

En aning tunt bland mittbackarna - kan du få hoppa in igen?
- Jag vill spela vänsterback men om det krisar så får jag ställa upp som jag gjorde i ett antal matcher förra året. Jag är vänsterback och det tror jag tränaren ser mig som också.

Att Malmö FF förlorat de två första träningsmatcherna oroar inte Safari:

- Det är inget, det är träningsmatcher och det gäller att hitta vårt spel. Det är mycket nytt, ny taktik, ny tränare och man ser att folk fortfarande tänker kring instruktioner. När det sker automatiskt kommer det vara helt lugnt. Det är ingen panik överhuvudtaget.

FAKTA

MFF-spelare med utgående kontrakt 2017

Markus Rosenberg

Jo Inge Berget

Magnus Wolf Eikrem

Anton Tinnerholm

Johan Wiland

Oscar Lewicki

Erdal Rakip

Pa Konate

Felipe Carvalho

Yoshimar Yotun

Fredrik Andersson

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-06 kl 21:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå