Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Safari om Wendt-hot: ''Vill inte vara safe''

Safari eller Wendt? - det är frågan. Konkurrensen om vänsterbacksplatsen är stenhård - men Safari våndas inte. 
– Jag tror att det är positivt - jag vill inte vara jättesafe, säger Anderlecht-proffset.

MALMÖ Oscar Wendt och Behrang Safari har fajtats om vänsterbacksplatsen i landslaget under lång tid.
Mot Ukraina senast spelade den förstnämnde samtliga minuter och anses vara i pole position inför Ungern-mötet i kväll.
Däremot är han fast på bänken i nya klubblaget Borussia Mönchengladbach. De fyra inledande matcherna har han fått se från sidlinjen.

– Jag hade ju hellre spelat de fyra matcherna men som tur är spelade jag 90 minuter mot Ukraina så jag är inte helt matchfattig, säger Wendt till FotbollDirekt.se.

Behrang Safari har även han bytt klubb, från Basel till Anderlecht. Safari har tagit en startplats i den belgiska klubben.
– Ja, man har ju fått kämpa till sig en position, men jag spelar nu så det känns bra, säger han.

Är det en högre kvalitet än i Basel?

– Det är väl ungefär ganska lite måste jag säga. Här kanske det är lite mer individuellt skickliga spelare, medan Basel var styrkan lagspelet. Men viktigast är att jag fått en nystart, det var lite det jag behövde. Jag hade inte riktigt någon konkurrenssituation i Basel, här har jag 2-3 andra vänsterbackar som jag konkurrerar med och det gäller att ligga i hela tiden.

Du blev bekväm i Schweiz?
– Ja, jag tror att det är lätt att man blir det när man inte har någon riktig konkurrenssituation och man spelar varje match.

Wendt och Safari har turats om att ta hand om vänsterbacksplatsen i blågult och enligt båda är det nästan bara positivt att det är så tajt konkurrens.

Jag tror att det är positivt - jag vill inte vara jättesafe.Man har ju haft konkurrens i klubblaget och så, för egen del tycker jag att det gynnar. Det får dig alltid till att vilja prestera bra och vara på tårna. Det är alltid någon som andas dig i nacken eller du som andas någon i nacken. Det höjer din kvalitet och prestation, säger Wendt.

– Jag tror det är jätteviktigt, att bli för bekväm är inte bra. Här är det liksom konkurrens på varje position och på en hög nivå. Vi triggar varandra när alla är med och slåss om positionerna.

Även Martin Olsson - som är ordinarie vänsterback i Blackburn - är uttagen i truppen. Wendt tror dock att det står mellan honom själv och Safari.

– Som vänsterback är det väl jag och Berra som är tänkta där. Det är väl de vänsterfötter som är uttagna och tänkta som försvarare. Martin är nog mer med som mittfältare.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-02 kl 11:14
Annons
Annons
Annons