POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sahlman ersätter inte Mitov Nilsson: "Tyvärr kan jag inte"

Marcus Sahlman var aktuell som ersättare till skadade David Mitov Nilsson i IFK Norrköping.Men den övergången blir inte av.
- Tyvärr kan jag inte hjälpa till den här gången, säger Sahlman till Fotbollskanalen.

I matchen mot Falkenberg senast skadade sig IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson. Efter undersökningar kunde man slå fast att ett skenben var av och att keepern missar resten av säsongen. 

Det har gjort att IFK Norrköping gett sig ut på marknaden efter en ny målvakt. Först och främst vill man ha in en målvakt som fram till sommaren kan stötta upp bredvid Andreas Vaikla, 19, men eftersom transferfönstret är stängt kan klubben endast värva klubblösa målvakter och dessutom måste en dispensansökan beviljas för att en övergång ska gå igenom. 

En målvakt som Norrköping snabbt öppnade upp för att värva är Marcus Sahlman. 31-åringen är klubblös och spelade tidigare under Pekings manager Janne Andersson i Halmstad och tillhörde även IFK Norrköping mellan hösten 2014 och sommaren 2015.

Att Norrköping visat intresse gör Sahlman ingen hemlighet av.
- Jo, de har väl kollat läget och förhört sig om min situation, säger Sahlman till Fotbollskanalen.

 Men troligtvis blir det ingen övergång.

- Jag studerar just nu, min fru har precis börjat jobba på ett nytt jobb och vi har två barn varav ett inte har någon dagisplats, så den logistiken gör att det blir svårt med ett sådant långt pendlande. Om jag inte får för mig att göra en tvärvändning så tror jag inte det blir något med Norrköping. Tyvärr kan jag inte hjälpa till den här gången och det har att göra med privata orsaker. Jag hade gärna ställt upp annars och jag skulle vilja ge tillbaka för att de gav mig chansen för två år sen. Men avståndet är lite för långt, förklarar målvakten.

Kommer du fortsätta fotbollskarriären framöver?
- De senaste månaderna har jag bara fokuserat på skolan. Tidigare i vintras sökte jag efter klubbar, men jag har sagt att jag vill hålla mig nära kusten. Vi har två barn och vi vill bo här, frugan har jobb här och så. Jag har andra prioriteringar än att flänga runt och spela fotboll över hela landet, även om det kul. 

Så om vi ska sammanfatta läget, med största sannolikhet blir det inget spel i IFK Norrköping för dig i vår?
- Det tror jag att vi kan sammanfatta det som, avslutar Sahlman.

Publicerad 2016-04-25 kl 20:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå