Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Säker på Wolfsburg-succé för Jönsson

Oscar Wendt gör som Henke Larsson - hyllar Rasmus Jönsson. Mönchengladbach-svensken tror på succé för HIF:s supertalang i Wolfsburg.
- Han är otroligt duktig, klart jag tror det kommer gå bra.

MALMÖ Rasmus Jönsson är som bekant klar för Wolfsburg. En som tror att den förre Helsingborgsanfallaren kommer lyckas i Bundesliga är Borussia Mönchengladbachs och landslagets vänsterback Oscar Wendt.

– Han är otroligt duktig och i Tyskland bryr de sig inte om man är 16 eller 25, varenda lag har hur många unga som helst, säger han till FotbollDirekt.se.

Oscar Wendt lämnade FC Köpenhamn under sommaren och spelar numera i tyska Borussia Mönchengladbach.
Snart får han sällskap i Tyskland av Helsingborgsflyktade anfallaren Rasmus Jönsson som precis kritat på för Wolfsburg.

Wendt tror att Jönsson kommer få mycket speltid då man - enligt landslagsmannen - inte bryr sig om ålder och "status" bland spelarna i Tyskland.

– Schalke som vi mötte senast hade en högerytter som är 93:a och hur bra som helst, och ändå har de betydligt mer namnkunniga som får sitta på bänken. Jag tror Tyskland är ett bra land för unga och Wolfsburg behöver en anfallare också, säger han.

Wendt själv har haft en tung start i Mönchengladbach där han suttit på bänken de första fyra matcherna.

– Klart det varit tråkigt, klart man är irriterad och frustrerad när man inte fått spela. Nu har det gått fyra matcher och jag vet att jag kommer få min chans och jag tror inte att den är så långt ifrån detta datum.

Förvånad?

– Förvånad och förvånad... Jag vet att klubben vill satsa på mig och det var därför de hämtade mig och det är också därför jag gick dit. Sen om det kan ta lite tid att lära sig nytt spelsystem och komma in i laget så får det ta det.

Hur trivs du i klubben/staden i övrigt?

– Förutom att jag inte har spelat på de fyra första har allt varit hur bra som helst. Vi har 50 000 på hemmamatcherna, de är lite konstiga, lite speciella, helt galna fans. De är väldigt hängivna, sjukt bra, sjukt fantastiska. 500 pers på varje träning och sånt.

Publicerad 2011-09-02 kl 11:00
Annons
Annons
Annons