Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Salétros ser ut att lämna AIK i sommar: "Vi står rätt långt ifrån varandra"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Anton Salétros kontrakt går ut om två och en halv månad. Det ser inte ut att bli en förlängning.
- Vi står rätt långt ifrån varandra, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Anton Salétros, 20, spås en ljus framtid och har i de tre senaste matcherna startat på AIK:s centrala mittfält. Men nu kan han vara på väg att lämna klubben. Den 14 juli går kontraktet ut och i dagsläget ser det inte ut att bli en förlängning.

- Vi har haft en diskussion med honom sedan förra året och vi har ännu inte landat i någon lösning där vi har kunnat förlänga avtalet, säger Björn Wesström.

Förs det fortfarande en dialog?
- Vi har pratat för inte allt för längesedan men just nu står vi rätt långt ifrån varandra.

Så i dagsläget ser det inte ljust ut för en förlängning?
- Nej inte i nuläget. I dag går avtalet ut i sommar. Det är det vi förhåller oss till. Vi har inte kommit fram till en lösning där vi är överens.

Vill ni förlänga med honom?
- Vi har gjort ett försök.

För en månad sedan sa Anton Salétros agent Martin Klette till Tipsbladet att det fanns danskt intresse som mittfältaren själv var intresserad av, och att 20-åringen är redo att flytta. På tisdagen säger han så här till Fotbollskanalen.

- Det är alltid relativt vad "långt ifrån varandra" innebär men det stämmer att AIK har fått ett ekonomiskt motförslag i påskas som vi tycker är väl avvägt med tanke på andra spelares löner i AIK och så vidare.

- AIK har också fått ett förslag som innebär olika ersättning beroende på om man vill förlänga med ett, två eller tre år. Så vi tycker Anton har visat stor vilja att hitta en lösning. Men sedan kan inte vi avgöra hur mycket AIK värderar honom. Det kan endast AIK göra. Anton har sagt till oss att leta efter andra alternativ i avvaktan på att vi får reda på vad AIK gör och det är det vi gör just nu även om AIK fortfarande är hans förstaalternativ.

Efter måndagens 0-0-match mot Jönköpings Södra sa Salétros så här till Fotbollskanalen.

- De håller på att prata, så jag hoppas att det ska lösa sig med AIK. Det är det jag prioriterar. Jag vill vara kvar här. Men sedan får vi se vad som händer. Vad som helst kan hända, men min prioritet är att jag ska stanna.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-05-03 kl 09:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons