POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Salomonsson hyllar Hysén: "Det är en legendar, han ÄR Blåvitt"

Foto: Bildbyrån

Tobias Hysén lägger skorna på hyllan efter säsongen.
Blåvitt-anfallaren kommer att lämna ett stort tomrum i föreningen, menar Emil Salomonsson.
- Det var känslosamt att höra när han berättade det. Han är uppe bland de största genom historien i Blåvitt, säger backen till Fotbollskanalen.

Under söndagen meddelade Tobias Hysén att denna säsong är hans sista i karriären. Anfallaren återvände till IFK Göteborg, där han också spelade 2007 till 2013, inför säsongen 2016.

Beskedet att Hysén lägger skorna på hyllan innebär att klubbens stora kulturbärare försvinner från planen.

- Det var tufft att höra. Tobbe ÄR ju Blåvitt liksom. Han har varit här sedan jag stämplade in för första gången. Det känns som att han alltid ska sitta på sin plats på lunchen och frukosten och berätta historier. Och även på planen, och vara den som driver det och så. Det var känslosamt att höra när han berättade det. Det var tufft. Men det är ett beslut som Tobbe förtjänar hel respekt att ta själv. Känns det helt rätt, då är det dags att kliva av. Så är det, säger högerbacken Emil Salomonsson till Fotbollskanalen.

Går det att beskriva vad han har betytt för klubben här på 2000-talet?
- Han är ju definitivt den största på 2000-talet. Han måste vara uppe bland de största genom historien i Blåvitt också, tillsammans med "Bebben" (Bertil Johansson), Torbjörn Nilsson, Micke Nilsson och några till. Jag tycker definitivt att Tobbe kliver upp där, det är en legendar.

Hysén kommer dock att fortsätta finnas kvar i Blåvitt, anfallaren "är inte riktigt färdig med sin aktiva karriär i IFK Göteborg", som han själv beskrev det. Emil Salomonsson tycker att klubben ska göra allt man kan för att ge Hysén en plats i föreningen.

- Om Tobbe känner att han verkligen vill så ska han få göra det han känner för i princip. Om han känner att han vill bli ledare så måste klubben kunna erbjuda det, för hans kompetens och hans blåvita hjärta det får man inte gå miste om. Han måste man bara bana plats för och få in i klubben på nåt sätt, definitivt.

Publicerad 2018-09-10 kl 06:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå