Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Salomonsson kan debutera för Blåvitt: "En ära"

Under hela säsongen har han krigat i botten. Nu ska Emil Salomonsson jaga Europa-plats med IFK Göteborg.
– Det blir en ära att få spela med det här laget, säger han.

Från en ångestmiljö i jumbon Halmstad till Europa-jagande, klassiska storklubben, IFK Göteborg. Under sommarens transferfönster kom Emil Salomonssons vardag att förändras väsentligt.
I dag är han uttagen i den blåvita trupp som tar sig an mästarna Malmö FF på Gamla Ullevi när allsvenskan drar igång igen efter landslagsuppehållet.

– Det känns riktigt kul. Det är riktigt, riktigt roligt. Sen man blev klar så har man sett fram emot det här, säger Emil Salomonsson till FotbollDirekt.se.

Adam Johansson är avstäng och Salomonssons chanser till en snabb debut har därmed ökat. Att 22-åringen får starta är ingen omöjlighet, även om han själv tror att det blir bänken.

– Om man är med i truppen så är man ju med och konkurrerar. Känner de att jag behövs så släpper de in mig. Men jag har inte så stora förhoppningar om att få spela i och med att det är första matchen. Får man spela så tar man chansen, annars så stöttar man laget.

Hur känns det att få spela för en klubb som IFK?

– Det är en ära. Det är Sveriges största klubb genom tiderna. När man började spela fotboll när man var liten så var IFK störst. De var med i Champions League och slog storlag. Det är något man drömt om och då är det klart att man tar chansen. Det är stort.

Det måste vara en helt annan miljö än i HBK?

– Jag hade en fantastisk tid i Halmstad, men man måste ta steg i karriären. Det var dags att göra det nu. IFK är en större klubb men samtidigt så är den familjär och det är viktigt för att kunna prestera.

Publicerad 2011-09-11 kl 19:12
Annons
Annons
Annons