Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Salomonsson om utgående kontraktet: "Ett väldigt angenämnt beslut"

Förlänga med IFK Göteborg eller testa på spel utomlands?
Det beslutet brottas Emil Salomonsson fortsatt med.
- Det är två väldigt bra alternativ, säger backen till Fotbollskanalen.

Emil Salomonsson har sprungit upp och ner på IFK Göteborgs högerkant sedan 2011. Frågan är om 29-åringen fortsätter att göra det nästa säsong?

Högerbackens kontrakt med klubben går ut efter den här säsongen, och med två månader kvar av allsvenskan så är det fortsatt oklart kring Salomonssons framtid.

- Det är väl ganska oförändrat, som det har varit det senaste året. Man har ju ett beslut att fatta. Det står mellan på ena sidan en förening och en klubb som man verkligen trivs i och som man bryr sig om och som är hemma. Å andra sidan en möjlighet att testa på något nytt utomlands, så det är två väldigt bra alternativ, säger Salomonsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Det är ett jobbigt beslut att fatta, men det är ändå ett väldigt angenämnt beslut på det viset att det finns ju väldigt många i vårt land och i världen som har mycket tuffare beslut. Mitt handlar ju bara om var jag ska få göra det jag älskar. Om jag ska göra det i en klubb jag älskar eller om jag ska testa på det någon annanstans, det är det beslutet kommer att landa i. Så jag vet inte än, det får ta den tid det tar och man får liksom hitta rätt i beslutet.

Salomonsson hoppas att Blåvitt kan ha tålamod med hans beslut.

- Jag säger som jag sagt hela tiden, att först och främst är det viktigaste för IFK Göteborg att det blir bra. Och känner de att de inte kan vänta på mitt beslut och känner att de behöver plocka in någon annan så respekterar jag det. Sedan hoppas jag att jag med mitt engagemang och mitt spel har köpt mig lite extra tid kanske. Sedan är det viktigaste som sagt att det blir bra för klubben. Vi får se helt enkelt. Det är väldigt svårt efter sju år och nästan 300 matcher, det är en klubb som man identifierar sig med på ett annat sätt än i andra klubbar man har spelat i. Det här är min klubb nu, det har ju blivit det när man har varit med om mycket positivt och även tuffa tider. Man träffar på många människor som betyder mycket för en, som delar samma passion för en förening. Då blir det att det växer fram starka känslor.

ANNONS
Publicerad 2018-09-09 kl 22:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto