Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sam Johnson: "Förstår Nyasha - han behöver pengarna"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sam Johnson räknar med att radarpartnern Nyasha Mushekwi lämnar Djurgården.
- Det är ledsamt. Men jag förstår honom. Han behöver pengarna, säger Johnson till Fotbollskanalen.

2-2-derbyt mot Hammarby blir av allt att döma Nyasha Mushekwis sista framträdande i Djurgården. Låneavtalet med Mamelodi Sundowns har gått ut och i dag reser zimbabwiern till Sydafrika.

Radarpartnern och anfallskollegan Sam Johnson var känslosam när han kom ut till pressen efter måndagens derby. Då hade han precis sagt farväl till Mushekwi.

- Jag saknar honom redan. Vi pratade i omklädningsrummet och jag sa: "Jag kommer sakna dig. Gör ditt bästa var du än hamnar. Jag är här och gör mitt bästa och så kanske vi möts en dag igen", säger Johnson.

- Han är en fin kille. Han uppmuntrar alltid mig och säger att jag är en bra spelare. Jag gillar honom verkligen. Han är en god vän till mig. Jag saknar honom redan.

Är det ledsamt?
- Ja, det är väldigt ledsamt. Men alla fotbollsspelare behöver pengar. Det är inte som om du utbildar dig i skolan. Då kan du jobba fram till att du är 60-70 år, men fotboll måste du sluta spela när du är 40 år. Nu måste Nyasha tjäna pengar för att sedan kunna lägga av.

För några veckor sedan avslöjade Fotbollskanalen att Mamelodi Sundowns kräver omkring 7,5 miljoner kronor för Mushekwi och att han fått ett lukrativt avtalserbjudande från egyptiska Zamalek. Det ska ge honom omkring 6,2 miljoner om året.

- Jag förstår honom verkligen att han gör det här. Först sa jag till honom: "Varför kan du inte vänta och lämna när säsongen är över?". Då sa han: "Jag vill verkligen spela här, men Djurgården är inte villigt att betala det klubben i Sydafrika vill ha". Så han måste gå.

En liten öppning för en comeback i Djurgården för Mushekwi finns dock, om inte någon klubb kommer överens med Mamelodi Sundowns innan transferfönstret stänger.

- Nyasha sa att han ska åka till Sydafrika nu och om allt går bra så kanske han kommer tillbaka. Men han är inte alls säker på det. Det skulle vara väldigt härligt om han kom tillbaka, inte bara för mig utan för hela klubben och fansen. Alla, avslutar Sam Johnson.

Se när Nyasha Mushekwi tackade av Djurgårdens supportrar efter derbyt i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-25 kl 09:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons