POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sam Johnsons succéstart: "Han är obehaglig att möta"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tre mål på två matcher. Sam Johnson leder allsvenskans skytteliga tillsammans med Pawel Cibicki.
- Han måste vara obehaglig att möta, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Djurgården har fått en drömstart på allsvenskan 2016, precis som lagets anfallare Sam Johnson. Den 22-årige liberianen har gjort tre mål på två matcher. Mot Falkenberg under torsdagen (5-0-seger) satte han två mål.
- Han har inte gjort så många mål på försäsongen. Han har sparat målen till nu. Han har en otroligt stor arbetsradie och han måste vara obehaglig att spela mot. Han ger ingen boll förlorad, berömmer tränaren Pelle Olsson.

Johnson själv är nöjd över sitt facit hittills.
- Det är väldigt bra, det ger mig ännu mer motivation. Jag vill rikta ett stort tack till mina lagkamrater, till fansen och mest av allt till Elliot Käck, som spelade fram mig till båda målen. Hans hårda jobb gjorde att jag kunde göra mål, säger anfallaren.

Vad betyder det för dig att ha gjort tre mål på två matcher?
- Det är en väldigt bra start att få som anfallare. Det ger mig ännu mer självförtroende, och det gör mig mer fokuserad. Det får mig att tro på att jag är bra och kan göra det ännu bättre.

- Under försäsongen hade jag inte min bästa form. Jag gjorde inte mål och då brukar folk tycka att man inte har bra form som anfallare. Det var dags för mig att göra mål nu, och målen kommer att komma.

Kommer du fortsätta göra mål?
- Fortsätter jag att få chanser så kommer jag att fortsätta göra mål. Men det måste inte vara jag som gör målen, så länge Djurgården vinner är vi alla vinnare.

Hur är det att spela med Mathias Ranégie?
- Han är en väldigt bra spelare. Han har mer erfarenhet än vad jag har, från stora ligor. På träningen hjälper han mig, han säger åt mig att hålla mig lugnare och berättar hur jag ska röra mig i och runt boxen för att göra mål. Jag lyssnar på honom och han hjälper mig mycket.

- Han är väldigt stark och han fajtas för mig. När Nyasha (Mushekwi) drog i fjol fick jag jobba hårdare med dueller, nu flockas försvararna kring honom i stället och han fajtas för mig. Så jag är glad.

Mathias Ranégie själv trivs också tillsammans med Sam Johnson.
- Sam är lätt att spela med. Han är sådan spelare som hittar bollar lite här och där. Han har kommit in i det bra, fått lite flyt och gjort tre mål redan. Det är fantastiskt. Det är en sådan typ av spelare att bara han gör mål så kan det verkligen rulla på, säger Ranégie.

Efter två segrar och 7-0 i målskillnad räknar Ranégie med att förväntningarna från supporterhåll kommer att höjas.
- Det blir nog en del hybris nu... (skratt).

- Men det är 28 matcher kvar. Vi ska inte börja spekulera om något sådant. Men det är alltid gött få en bra start, säger anfallaren.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-04-08 kl 09:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå