Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sam Larsson rehabtränar med Blåvitt - "Tråkigt att det blev som det blev"

Foto: SCANPIX/Blåvitt inifrån

Sam Larsson tvingades lämna landslagssamlingen på grund av ljumskproblem.
Nu rehabtränar Heerenveen-mittfältaren med sin förra klubb IFK Göteborg.
- Jag mår bra, men det är klart att det var tråkigt att det blev som det blev, säger Larsson i appen Blåvitt Inifrån.

Efter en framgångsrik höst med sitt Heerenveen blev Sam Larsson uttagen i A-landslaget för första gången till VM-kvalmötena med Luxemburg och Bulgarien.

I helgens möte med PSV Eindhoven i Eredivisie åkte 23-åringen dock på en ljumskskada. Larsson anslöt till landslaget, men i måndags meddelade förbundskapten Janne Andersson att Larsson tvingas lämna återbud på grund av ljumskproblemen.

- Han hade en överbelastningskänning i ljumskarna. Han hade samma grej för två veckor sedan och då gick det över på två dagar, så därför valde vi att ta hit honom med förhoppningar om att det skulle släppa. Men Sam kommer inte vara med på samlingen. Vi har precis innan det här testat honom och det har inte släppt för honom den här gången. Vi väljer att bryta, så han åker hem, sa Andersson i måndags.

Nu är Larsson i Göteborg och rehabtränar med sin gamla klubb IFK Göteborg. I appen Blåvitt Inifrån berättar Larsson om besvikelsen över att tvingas lämna återbud, men att ljumskarna känns bättre.

- Det börjar lätta faktiskt. Jag mår bra, men det är klart att det var tråkigt att det blev som det blev, säger Larsson.

Heerenveen-mittfältaren har ännu inte gjort någon match för A-landslaget.

- Jag var jätteglad när jag blev uttagen. Jag märker att jag har tagit mig ett steg närmare. Nu gäller det bara att komma tillbaka från det här så har jag fyra matcher i Holland på mig att visa upp mig, säger han.

Nästa svenska landslagssamling efter den nuvarande är till bortamötet med Frankrike 13 november.

Publicerad 2016-10-06 kl 15:28
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER