POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Samma sak - nytt namn: Royal League återuppstår

Vinterturneringen Royal League ser ut att återuppstå. Allt talar för en "comeback" nästa vinter under nya namnet Royal Cup.
- Alla länder trycker på och vi har redan börjat förhandla med tv-bolagen om sändningsrättigheterna. Ambitionen är att få klart det här så fort som möjligt, säger Tommy Teorin, generalsekreterare i SEF.

I vintras frös turneringen inne eftersom det saknades bra tv-avtal. Nu hoppas Royal League-styrelsen på en återkomst till vintern.

- Vi får inte kalla turneringen för Royal League för Uefa så vi jobbar med namnet Royal Cup, säger SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin, som sitter med i styrelsen för turneringen, till Sportbladet.

- Vi har fått tryck på oss från klubbarna som vill ha en turnering. Norge har svängt och alla klubbar i allsvenskan har sagt att vi ska köra på. Vi har nästan daglig kontakt och vi jobbar hårt för att lösa det här, säger Theorin.

Formatet ser ut att bli liknande som tidigare med lag från Sverige, Norge och Danmark. Först ett gruppspel och sedan spelas ett slutspel. När den skulle starta är inte klart.

- Det finns två varianter. Antingen så spelas den från början på november till slutet på mars eller så startar vi i februari. Det får klubbarna bestämma.

Publicerad 2008-05-09 kl 13:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå