Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

San Siro-Sven vill undvika svackorna

Sommaren 2006 kom Henrik Larsson hem. Året efter skulle Helsingborg fylla hundra år och planen var att jubilera med guld.
Det blev inget då. Inget i fjol.
Men kravet finns alltid kring laget på Olympia.

Det vet Sven Andersson, förre målvakten, som varit i klubben i femton år. Alltså San Siro-Sven, ni minns hans utsträckta hand och straffräddningen som skickade Inter ut och HIF in i Champions league 2000.
Sedan länge är Andersson målvaktstränare och ingår i staben runt Helsingborgs stolthet. Han var med och tog senaste guldet, 1999. Alltså för tio år sedan i höst.

Kan det bli något i år?
-Ja, vi blev ju fyra förra året, då spelade vi in många unga och de har fått mer rutin. Får man snurr på allting så är vi med i kampen.

Apropå unga spelare - hur det ska bli för jättetalangen Rasmus Jönsson?
-Det sägs ju att andra året är svårt när man debuterat, det gäller både individen och laget. Kanske är det en myt. En del har det säkert svårt, men är man riktigt bra så klarar man det. Och han har ju Henke Larsson bredvid sig i anfallet, bättre kan det inte bli. Rasmus har haft lite problem med ena knäet, men vi hoppas att det ska ordna sig.

I fjol var det lysande fotboll, blandat med mediokra insatser. Varför?

-Ja, vi fick en hel del skador och det påverkar ju. Svackan märktes särskilt när vi förlorade mot Gefle, Örebro och Ljungskile, tre nattsvarta matcher. Det är sånt vi tränar för att undvika i år.

Vem vinner SM-guldet? -Blåvitt har samma trupp och var med in i det sista i fjol. Så jag tror IFK Göteborg har en bra chans. Kalmar har tappat många spelare.

Publicerad 2009-03-23 kl 21:30
Annons
Annons
Annons