Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sana spelsugen efter knallskottet: ”Fortfarande lite ont i huvudet”

Efter händelsen i IFK Göteborg är nu allt som vanligt för Tobias Sana. Det finns smärta kvar, men den påverkar honom inte. 
- Det är ingenting som jag inte kan hantera, säger han till Fotbollskanalen. 

För tio dagar sedan fick Malmö FF:s Tobias Sana ett knallskott . Idag finns det inget i hans spel eller vardag som påverkas av det, åtminstone inte fysiskt.

- Jag märker inte av örat, det är bara att jag fortfarande har lite ont i huvudet, men det är ingenting som jag inte kan hantera.

Det kommer att bli ett besök hos öronläkare vid ett senare tillfällen. Under tiden spelar Sana som vanligt, även om han fick vila i den Allsvenska matchen några dagar efter smällen.

- Jag accepterade klubbens beslut. Jag var redo att spela, jag var redo att köra, men de tyckte att det var bättre att vila och det accepterade jag. Det var deras beslut, de fick ta det.

Istället blev det ett inhopp i cupfinalen mot BK Häcken i torsdags, där det istället blev en förlust.

- Varje gång jag är på planen är jag överlycklig, men nej, det var inga konstigheter. Det var inget särskilt för mig personligen. Det var visserligen cupfinal, så det var ju mer speciellt att spela den.

- Sedan var matchen en rejäl besvikelse, särskilt för fansen. De höll klass rakt igenom. Det är Europaklass på de här fansen, men vi är också besvikna. Vi kan dock inte göra något, vi kan bara köra på i nästa match.

Sana fick ingen speltid i matcherna mot Helsingborgs IF förra året, vilket kan göra att det imorgon blir hans första derbymatch i Malmö FF. Då Markus Rosenberg är borta, och Guillermo Molins och Vladimir Rodic prioriteras lägre för speltid, så lär det också bli speltid. Ännu fler argument till speltid är det täta spelschemat och 120 minuter för flera spelare i cupen mot BK Häcken.

Allan Kuhn pratade också inför matchen mot Helsingborgs IF att det är svårt att hinna med att träna ordentligt. Laget får återhämta sig innan det är matcher igen. Samtidigt ser Sana en skillnad mellan hur de tränar i Sverige och i hans forna klubb Ajax.

- Vi hade alltid Jaap Stam och Dennis Bergkamp på träningar. Bergkamp tränade varje dag individuella anfallsövningar med oss. Många varianter, några som han kallade Arsenalvarianter. Det var klass. Stam hade många försvarsövningar, hur man ska försvara en mot en, vad jag ska tänka på när någon stöter. Under en säsong där är det mycket mer individuellt. När jag var där började vi träningen med possession, sedan spel, och efter det mycket individuellt.

- Den där övningen som du kanske har sett i Dortmund, där lampor lyser och man ska ha split vision. Den hade vi mycket. Det var så mycket individuella övningar. Mycket mer än det här, men det blev ändå inte att en mittback gick upp och köra avslutsövningar.

- Här i Malmö kör vi mycket avslut, men där var det mer specifikt efter vilken position du spelade på. Jag som ytter hade aldrig samma övningar som en anfallare.  

Matchens startar 15.00 och sänds i C More Sport. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-08 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons