Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

“Sanas flytt öppnar luckan för mig”

Tobias Sana har lämnat IFK Göteborg. Men Nicklas Bärkroth har återvänt till klubben och ska nu ta över efter Ajaxproffset.
– Nu vill jag spela, det ska inte bli som förra vändan, säger Bärkroth.

 

Som 15-åring gjorde han debut i allsvenskan och spåddes en lysande framtid. Men åren gick och Nicklas Bärkroth fick aldrig sitt riktiga genombrott i IFK Göteborg. Därför lånades han ut till Brommapojkarna för ett år sedan, där det blev succé under höstsäsongen. Därefter blev det ett nytt låneuppehåll i portugisiska Uniao de Leiria.

Men nu är den offensive 20-åringen tillbaka i Blåvitt och kan göra comeback mot Norrköping på måndag.

– Det är oerhört skönt att vara spelklar och det ska bli riktigt kul det här. Jag är extremt motiverad. Det känns som att jag tagit ett par kliv sedan jag var här senast och allt känns riktigt bra. Jag har spelat en del U21-matcher med Blåvitt nu och det har känts bra. Det tar väl dock ett tag innan man kommer in i full matchform, för det var i maj som jag spelade på hög nivå senast, säger Bärkroth till FotbollDirekt.se.

– Konditionen har ju med matcherna att göra, men fotbollsmässigt känns det bättre än någonsin, fortsätter talangen.

Känns det som att du kan komma in och bidra med något nu?

– Absolut, annars hade jag nog valt att röra på mig. Jag känner att jag har samlat på mig en del erfarenhet nu och byggt upp ett självförtroende. Jag tror att jag absolut kan komma in i laget och bidra med positiv energi och så. Sen menar jag inte att en enskild spelare kan vända allt, men det jag bidrar med kan nog vara behövligt för laget.

Bärkroth har också siktet inställt på en enda sak – startelvan.

– Jag var ganska tydlig, att om jag skulle vara kvar så vill jag spela. Det ska inte bli som förra vändan då jag nästan bara fick göra inhopp.

Tobias Sana har lämnat Göteborg – påverkade det ditt beslut någonting?

– Även om Tobias hade varit kvar så tror jag inte att det hade varit någon omöjlighet att peta honom eller någon annan. Men det är klart att det är positivt för spelarna bakom honom att en konkurrent försvinner. Sen är det tråkigt för jag är jättebra kompis med honom. Men min prioritet är att spela 90 minuter och nu har det öppnats en lucka på vänsterkanten.

Känns det som att det är stor skillnad på situationen nu jämfört när du var här tidigare, som att det här är din stora chans?

– Det är stor skillnad. Dels har jag blivit ett år äldre och dels så har jag utvecklats som spelare. Jag har haft kvaliteten innan också, men inte förtroendet som jag behövt. Jag har fått det nu, och en tränare som tror på mig. Nu är det upp till mig själv om jag ska ta chansen, och det tror jag att jag kommer göra. Jag tycker själv att jag ska spela, avslutar Bärkroth.

 

Publicerad 2012-08-02 kl 15:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons