Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sandqvist aktuell för Philadelphia

Jonas Sandqvist är högaktuell för nyblivna MLS-klubben Philadelphia Union. Blir det verklighet får han möta Fredrik Ljungberg direkt i säsongspremiären.

- Det stämmer att Jonas ska över till USA för ett provspel i december. Men vilken klubb det handlar om kan jag inte kommentera, säger Jonas Sandqvists agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Men källor till FotbollDirekt avslöjar att det handlar om MLS-klubben Philadelphia Union som sett Sandqvist i Malmö FF den här säsongen. Och MLS-klubbens scout har gillat vad han sett och rekommenderat klubbens Team manager Peter Nowak att plocka över MFF-målvakten för ett provspel.
- Det enda jag kan säga är att intresset är konkret och att vi har träffat representanter för en klubb, fortsätter Sandqvists agent. Han skulle ha åkt redan i förra veckan men hann inte innan det här trial-fönstret stängde.

- De gillar vad Jonas visat när de tittat på honom men vill se honom på plats vid några tillfällen innan de bestämmer sig.
- Men vi har samtidigt fler alternativ än USA, förklarar agenten. Det finns alternativ i Europa också. Men först får vi se hur provspelet går. Klart är i alla fall att han lämnar Malmö FF i januari.

Om Jonas Sandqvist skulle hamna i Philadelphia är chansen stor att han får möta Fredrik Ljungberg direkt i säsongspremiären då Philadelphia möter Seattle Sounders den 25 mars nästa år.

Redan förra året stod det klart att Philadelphia Union skulle introduceras som MLS-ligans 16:e lag säsongen 2010. Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-19 kl 16:44
Annons
Annons
Annons