Santin: "Jag var väldigt nervös i dag"

Efter en dramatisk och underhållande match vann Kalmar mot Malmö inför ett fullsatt Fredriksskans.
Mest i fokus var hemmalagets Cesar Santin som gjorde sin sista match före flytten till FC Köpenhamn.

Santin hyllades stort både före och efter matchen av nära 10 000 åskådare. Att han var tagen av stunden märktes tydligt. I spelet var brasilianen ganska anonym och kom inte loss som vanligt på sin kant.

-Det var viktigt att få vinna i min sista match. Tyvärr var jag själv väldigt nervös i dag och gjorde inte min bästa insats, säger Santin.
Santin fick emellertid sätta ett avtryck i avskedet. Det var han som via en kylig straff gav sitt lag ledningen i första halvlek där Kalmar spelade rena propagandafotbollen och gick fram till ledning med 3-0 efter dubbla mål av skyttekungen Patrik Ingelsten.

Efter paus bytte matchen skepnad totalt. Malmö fick en tidig straff, som Ola Toivonen satte. Santin byttes ut och strax därefter gjorde Jonatan Johansson ytterligare ett reduceringsmål mot ett nervöst och passivt Kalmar. Malmö var i slutminuterna ytterst nära att kvittera, men när Jonatan Johansson försökte forcera in bollen gick han med dobbarna före mot Wastå i Kalmar-målet. Domare Johannesson visade det röda kortet och kalabalik uppstod. Kalmar kunde dock hålla undan till slutsignalen.

Trots förlusten var Malmös tränare Roland Nilsson nöjd med sitt lag.

-I andra halvlek visade vi att vi kan matcha lagen i toppen om vi spelar koncentrerat och gör det vi ska. Det gjorde vi tyvärr inte i första halvlek, sa Nilsson efter matchen.
En som för dagen inte alls var nöjd var däremot Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
-Vi har dålig organisation och det hade känts hemskt om vi hade tappat en så klar ledning.

Inför det stora pressuppbådet och mitt bland hyllningarna till Cesar Santin, passade Bergstrand på att rikta hård kritik mot Fredriksskans och att planerna på en ny arena i Kalmar dröjer.
-Jag har aldrig sett en fotbollsplan med så högt gräs. Det är bedrövligt att det ska se ut så här och jag gratulerar Cesar Santin till att han slipper den här förbannade platsen i framtiden, dundrade Bergstrand.

Kalmar behåller serieledningen, men frågan är hur laget kommer att klara sig utan Santin. Brasilianen själv tror att det håller hela vägen.
-Jag ser fram mot att komma tillbaka hit och fira guldet senare i år, säger han.