Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Santos: ”Det fanns intresse från Malmö FF”

Både Helsingborg och Malmö var intresserade, men det blev till slut Örgryte för Alvaro Santos.
- Det var ett svårt beslut, men jag tror att Helsingborgarna har förståelse för att jag skriver på för Öis, säger Santos till fotbollskanalen.se.

Flera klubbar var intresserade, både svenska och utländska, men tillslut var det Örgryte som drog det längsta strået.
- Det var ett svårt beslut. Jag hade bestämt att jag skulle flytta men inte var. Jag hade fått flera bud, men min fru tycker om Sverige och hon kan prata lite Svenska. Och och Sverige är ett land jag tycker om och har respekt för, säger Alvaro Santos.

Hade du några bud utanför Sverige?
- Ja det hade jag, ganska många. Jag hade några bud som var bra ekonomiskt men inte bra sportligt. Andra som var bra sportsligt men inte ekonomiskt. Så det gällde att hitta balansen där. Men jag är glad att jag hittade en bra lösning

Hur nära var du att skriva på för HIF?
- Om det bara hade hängt på Jesper Janssons vilja hade jag skrivit på för Helsingborg, men saker har inte fallit på plats, de har det svårt ekonomiskt. Och det fanns andra som inte hade samma tankar som Jesper Jansson. Därför har det inte blivit av.

Vad kan du säga till de Helsingborgsfans som gärna hade sett dig i HIF?
- Detta förändrar inte min respekt för HIF och jag har fortfarande känslor för laget och supportrarna.Jag har även haft kontakt med och stort intresse från Malmö men jag har inte tänkt skriva på för dem. Men jag tror att helsingborgarna har förståelse för att jag skriver på för Öis och inte väljer Malmö.

Precis som Öis sportchef Dick Last berättade tidigare på måndagen var Marcus Allbäck en bidragande orsak till att Santos värvades till Öis.
- Det var viktigt. Vi känner varandra sedan Köpenhamn och vi har haft det bra tillsammans, både på och utanför plan, säger Santos.
- Han ringde och tjatade lite, det gjorde han, fortsätter han och skrattar.

Santos är fortfarande inte helt i form men hoppas att det faktum att det fortfarande är ett bra tag till dess att den svenska säsongen ska börja ska gör att han hinner komma i form.
- Jag ska var ärlig, fysiskt är jag inte 100 procent men jag har tid att förbereda mig. Det är också ett av skälen till at jag valde Sverige, här får jag tid att förbereda mig, säger han.

Publicerad 2009-02-09 kl 16:22