POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Santos missar fem veckor – kommer sakna Wanderson-samarbete

Alvaro Santos tros missa fyra-fem veckor. Men brassen är optimistisk och hoppas att han ska vara redo för spel tidigare.
- Det är inte någon svår muskelskada, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var i samband med straffsituationen mot Halmstad BK som Alvaro Santos fick en muskelbristning i baksida lår och tvingades avbryta matchen. Skadeprognosen lyder nu att anfallaren blir borta i fyra-fem veckor. Santos själv säger dock att det finns hopp om att vara spelklar tidigare.

- Vi får se hur det utvecklas. Det är bara tre dagar sedan, men jag känner att det inte är någon allvarlig skada. Jag kände direkt efter matchen att det inte är någon svår muskelskada. Det gäller att ha en bra rehab så får vi se.

Santos har annars gjort succé i inledningen av Allsvenskan med två mål på tre matcher och ett fint samarbete med Wanderson. Han själv beskriver det som att starten hade varit optimal, om bara inte låret hade gått sönder.

- Hade jag fått straffen, inte blivit skadad och skjutit in den – då hade det varit en perfekt start.

Hur tungt känns det med skadan då?
- Hade vi förlorat de första matcherna hade jag nog känt mig väldigt ledsen. Men jag känner att vi har ett lag som kan spela utan mig också. Vi har vunnit två matcher i rad, vi är bra och vi har spelare som Wanderson. Jag är bara en del av det hela, även om det är klart att jag kommer att bli saknad på något sätt.

Hur ser du på samarbetet mellan dig och Wanderson fungererat? - Väldigt bra, väldigt bra. Och det kommer bli ännu bättre. Man ska komma ihåg att vi inte har spelat tävlingsmatch på jättelänge. Vi har egentligen bara spelat två gånger 90 minuter. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka snabbt så vi kan fortsätta njuta av vårt samarbete.

Vad tycker du om honom som spelare?
- Wanderson är en spelare som har kvalitet i det han gör. Han är inte världens snabbaste eller starkaste, men det behöver man inte när man är smart och kan fotboll – och han kan fotboll. Ju närmare målet han kommer desto farligare blir han, och det har visat sig nu i två matcher.

Gais spelar under tisdagskvällen mot Djurgården hemma på Ullevi.

Publicerad 2011-04-19 kl 23:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå