Santos räddade Kalmar från krisläge

Poäng var snudd på ett måste för Kalmar FF mot Elfsborg. Och så blev det - även om det krävdes ett drömmål av Ricardo Santos i slutminuten för att rädda Kalmar från ännu ett bakslag.

- Vi gör ingen bra prestation och då är det starkt att trots det göra två mål, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand till TV4.

Ricardo Santos mål kom i slutminuten på en halvvolley som stenhårt skickades i nät och räddade 2-2 till ett lätt pressat Kalmar.

Santos andra mål och det tredje på två matcher för honom.
Brasilianarens målskytte har blivit livsviktigt för Kalmar som annars inte alls fått till det offensivt så här långt.

- Det kändes inte som att vi skulle få till ett läge, och så dök det upp, säger Kalmars Henrik Rydström i TV4.

Bajramis reaktion var småilsk. Det var ju så nära andra raka segern och en perfekt uppföljning av 6-0-succén mot Halmstad senast.

- Det är jävligt tråkigt. Vi har bra koll på dom, säger Elfsborgs Emir Bajrami om det snöpliga slutet.

Säkert en poäng till stor lättnad för ett Kalmar som haft oroliga veckor.
Inte minst genom viktigaste nyförvärvet Yannick Bapupas fängelsedom men också för Jael Ferreiras sociala misstrivsel, liksom en del disciplinära problem som lett till att både nämnde Ferreira och Marcel Sacramento stängts av från spel.

Kalmar började annars den här eftermiddagen bäst. 1-0 redan i fjärde minuten genom Ricardo Santos på en frispark.
Elfsborg var ändå snabbt inne i matchen igen med Daniel Mobaecks nickmål tio minuter senare efter en hörna. I momentet innan hade Kalmars ålänning Paulus Arajuuri varit nära självmål.

Två minuter innan halvtid kom så ledningsmålet för Elfsborg och hemmalaget såg ut att vara på väg mot ännu en motgång.

Emir Bajrami hjärnan bakom Daniel Nordmark som fick fritt fram och kunde bredsida in ledningsbollen.

- Emir och Jawo gör det bra och så spelar Jawo snett bakåt. Det var i stort sett öppet mål och bara att lägga in den, säger Nordmark i TV4.

Men som sagt - det höll inte tiden ut. I slutminuten kom ett mål som inte kändes som på gång.

- Jäkligt tråkigt. Jag tyckte att vi hade bra koll på dem i stort hela matchen, så får han ett tillfälle där och får en bra träff. Det är skit, säger Emir Bajrami i TV4.

Publicerad 2010-03-27 kl 19:45