Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Santos vägrar tala revansch: "Jag bara njuter"

Efter tung tid i Örgryte och en skadefylld vår - Alvaro Santos sänkte AIK med två mål. Men brassestjärnan känner inte att han har några tvivlare att tysta:
- Jag bara njuter av min gåva, säger Santos.

- Jag har haft nio år på absolut toppnivå, sedan ett bra år i Örgryte och ett år när det gick tungt. Jag känner inte att jag har någon revansch att utkräva, säger Alvaro Santos till FotbollDirekt.se.

Floppvärvning i Örgryte, hånad och anklagad för att vara otränad - Alvaro Santos var utdömd av många och tvivlet på att den forne skyttekungen skulle kunna lyfta Gais var stort när han värvades i vintras.
Och efter en succéstart i våras med två mål mot Trelleborg och hyllat samspel med Wanderson har det också varit tungt. Santos drabbades av en lårskada mot Halmstad i tredje omgången och fått jobba sig tillbaka via rehab och bänken till startelvan.
Och mot AIK var han tillbaka med besked.   

- Det var riktigt skönt, roligt att vara tillbaka på allvar. Men jag har aldrig varit orolig, jag vet att målen alltid kommer bara man jobbar.

- Och visst, det sista året i Örgryte var inte roligt. Men jag tänker inte i termer av revansch, min drivkraft ligger inte där. Jag vill bara njuta av den gåva jag har, att kunna spela fotboll. Jag njuter av varenda träning, varenda moment.    

Santos hyllar AIK och menar att att nyckeln till seger var att stänga av Banguras på topp.

- Det är två speciella spelare och de har ju varit de som gjort målen framåt. Visst bygger de mycket på dem två. Men AIK är ett tungt lag överhuvudtaget. Man får ingenting gratis mot dem. De var bra, men jag tycker vi var ännu bättre idag.

Gais är nu överraskande fyra i tabellen och har häng på den absoluta toppen; två poäng upp till andraplats och fem till ledande Helsingborg. Santos tycker inte att hans på förhand bottentippade lag inte har något att skämmas för.  

- Fotboll är oftast rättvist. Det handlar om prestation i match efter match och jag tycker att vi bör ligga där vi ligger i tabellen, för så bra har vi varit.

- Men vi slappnar inte av nu och känner oss nöjda med att ha slagit AIK. Visst kan vi haka på i toppen men då gäller det att vi fortsätter så här, maximerar vår prestation i match efter match.

Publicerad 2011-06-19 kl 22:42
Annons
Annons
Annons