Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sarfo bekräftar flytten till MFF: "Känns perfekt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat Malmö FF:s intresse för Kingsley Sarfo.
Nu skriver Sportbladet att ghananen är helt klar för MFF och lämnar Sirius.
- Det känns som ett perfekt steg för mig, säger Sarfo till Fotbollskanalen.

I mitten av maj kunde Fotbollskanalen avslöja att Malmö FF, bland andra klubbar, var intresserade av att värva Kingsley Sarfo, som under våren gjort succé i allsvenskan med nykomlingen Sirius. Nu ser en övergång ut att bli realitet.

Sportbladet skriver att affären nu är klar, och att MFF får betala 13 miljoner kronor för Sarfo. Dessutom upgger tidningen att Sirius får en vidareförsäljningsklausul på mellan 20–30 procent.

När Fotbollskanalen når 22-åringen bekräftar han att han kommer att skriva på för Malmö.

- Jag kommer göra en läkarundersökning i morgon. Min agent har sagt till mig att Sirius har accepterat ett bud från Malmö, säger Sarfo.

Hur känns det att flytta till Malmö FF?
- Det känns bra. Det här är bäst för min fotbollsutveckling, det är det bästa stället att vara på för mig. Det känns perfekt.

- Malmö är en storklubb med bra supportrar och de har väldigt bra spelare. 

En av anledningarna till att det blir en flytt inom Sverige är att Sarfo vill få ett svenskt medborgarskap, men bara bott i landet i fyra år. Enligt Migrationsverket krävs det att man har bott i Sverige i fem år för att få ett svenskt pass i en situation som Sarfos.

- Att få ett svenskt medborgarskap är viktigt för mig. Jag ser fram emot att få det.

Vill du spela för det svenska landslaget?
- Ja, jag skulle vilja göra det om möjligheten dyker upp för mig.

Svenska U21-landslaget ville få med Sarfo till EM i Polen, men mittfältaren fick avslag på sin ansökan om medborgarskap av Migrationsverket. Sarfo blev nyligen uttagen till Ghanas A-landslag, men tackade då nej till samlingen.

Tidigare har UNT skrivit att Sirius fått ett bud på 10 miljoner kronor för Sarfo, som man dock valde att nobba.

Om försäljningen går i lås erfar Fotbollskanalen att det blir en ganska komplicerad situation med många som vill ha pengar och det rör sig om Sirius, agenter och bröderna Tom och Niklas Strand som upptäckte Sarfo och som 2013 tog med honom till Sverige och lät honom flytta in i deras hus i Höllviken, vilket Fotbollskanalen tidigare skrivit om. Enligt UNT har bröderna Strand rätt till upp emot 50 procent av övergångssumman för Sarfo.

I mitten av maj avslöjade Fotbollskanalen att ryska Krasnodar och allsvenska tabellettan Malmö FF är intresserat av Kingsley Sarfo. Någon vecka senare kunde Fotbollskanalen berätta att Sirius tagit in extern hjälp just för att sälja succémittfältaren. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är det Sirius tidigare tränare, Jens T Andersson, som har hjälpt Uppsala-klubben att sälja 22-åringen.

I spelaren ser ni ett reportage med Kingsley Sarfo då han utsetts till "Månadens spelare".

Publicerad 2017-06-21 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons