Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
18v

Sarfos rättegång i hovrätten inledd – nya bevis och vittnen: ”Övertygade att han varit i Malmö första juni”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Kingsley Sarfo har tidigare förnekat att han var i Malmö vid ett av tillfällena där han blev dömd för våldtäkt mot barn, men ny bevisning visar att han var det. 
- Vi bedömer att saken kommer bli bättre belyst i Hovrätten med hänsyn till Sarfos ändrade inställning avseende den första juni, säger försvarsadvokat Mikael Sundman till Fotbollskanalen.

I dag inleddes rättegången i hovrätten mot den tidigare Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo, en rättegång som pågår i åtminstone fyra dagar och fortsätter in i nästa vecka. Sarfo dömdes i tingsrätten för våldtäkt mot barn, och då till två år och åtta månader i fängelse, tio års utvisning, och 150 000 kronor i skadestånd.

När det satte igång under torsdagen så var det med nya bevis mot Sarfo. Gällande en av åtalspunkterna har Sarfo tidigare sagt att han inte var i Malmö den dagen som han han blivit dömd för, i juni 2017, men nu finns videoupptagning från en buss som visar att han var det. 

- Nu är vi övertygade om att han varit i Malmö den första juni, säger försvarsadvokaten Mikael Sundman till Fotbollskanalen. 

- Vi bedömer att saken kommer att bli bättre belyst i Hovrätten med hänsyn till Sarfos ändrade inställning avseende den första juni, om han varit i Malmö eller inte. Det kommer leda till att försvaret kommer ha lättare att arbeta med den dagen. 

- Det har inte varit relevant för oss tidigare, på grund av hans uppfattning att han inte var i Malmö vid den tidpunkten. 

Försvaret har kallat tre nya vittnen. Enligt Sydsvenskan ska en av dem vittna om att åtalspunkt ett, ett möte i september 2016, skedde vid en annan tidpunkt och på en annan plats. 

Sarfo hade sedan tidigare erkänt samlag, men nekat brott, och det är en ståndpunkt som han håller fast vid. Försvaret vill se en friande dom, alternativt ändrad brottsrubricering till sexuellt utnyttjande av barn och i så fall en straffreducering.

Åklagaren Rikard Darell sa dock i hovrättssalen att han höll med tingsrättens dom på alla punkter. 

- Jag kommer ta ställning till de nya omständigheterna som försvaret tar upp och först när det är helt klart kommer jag ta ställning till om jag behöver ny bevisning eller inte, sa Darell till Fotbollskanalen i tisdags.

Sarfos kontrakt med Malmö FF blev brutet fyra dagar efter att Tingsrättens dom kom i juni.

Publicerad 2018-08-09 kl 11:25
Annons
Annons
Annons