Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Schüller ångerfull efter röda kortet: "Skulle haft mer kyla"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Häcken hade 2-2 hemma mot Malmö FF.
Då drog Rasmus Schüller på sig karriärens första röda kort och fick se sitt lag tappa till 2-4.
- Det är klart att det påverkade oerhört mycket, suckar han.

2-2 på resultattavlan.

Mötet mellan Häcken och Malmö FF var helt jämnt när hemmalagets Rasmus Schüller drog på sig två gula kort inom fem minuter och sedermera blev utvisad. Häcken tvingades spela med en man mindre i över en halvtimme. 

Det klarade de inte av.

Redan sex minuter efter utvisningen gjorde Alexander Jeremejeff 3-2 och fixade tre poäng till Malmö FF. I slutskedet sköt Tobias Sana även in 4-2.

- Det första var ett taktiskt gult kort. Jag stoppade en kontring. Det andra... Jag vet inte. Det är fullt möjligt att det var ett gult kort till, men det kändes lite hårt av domaren, säger Rasmus Schüller som var besviken på sig själv.

- Jag skulle haft mer kyla i den situationen. Men det var mycket känslor och jag kände att vi var bra med i matchen. Det var en 50/50-duell på mitten där jag gick in för att vinna boll. Jag tycker också att jag spelade på bollen, men domaren hade en annan åsikt.

Det röda kortet var Schüllers första någonsin på seniornivå. Och det är klart att det påverkade matchbilden.

- Jag såg inte 3-2-målet, men det är lång tid att spela med tio gubbar. När det är så jämnt behöver man elva gubbar på planen. Det påverkade oerhört mycket. Det är bara spekulationer, men jag tror att vi hade haft en chans att ta tre poäng om vi hade haft elva man, säger han.

Tränaren Peter Gerhardsson:

- Ett rött kort påverkar alltid. Sedan kan jag tycka att det var mer anfallsspelet som påverkades för oss. Vi tappade en spelare där när Alexander Farnerud fick kliva ner i banan. Sedan vad det betyder mentalt vet jag inte. Men du växer ju alltid när du blir en man mer, säger han som hade tvingats till en sen ändring i startelvan inför matchen efter att mittbacken Emil Wahlström drabbats av ryggproblem. Baba Mensah kastades in istället.

- Det kom i dag, jag vete fan varför, konstaterar Wahlström.

Gerhardsson:

- Jag har ingen aning om det påverkade. Jag hade tänkt spela fembackslinje ändå och jag tycker Baba gjorde det helt okej när han kom in.

Se situaionen där Schüller blir utvisad i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-01 kl 20:26
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER