Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Se Hammarby-Gais HÄR: Inför matchen: Någon jäkla gång måste bollen studsa vår väg

Fem poäng skiljer mellan Hammarby och Gais inför onsdagskvällens drabbning på Söderstadion. Seger för Hammarby och laget har fortfarande en god chans att klara sig kvar, samtidigt som Gais åter blir indraget i bottenstriden. En förlust för "Bajen" skulle dock kunna bli riktigt förödande inför slutspurten av allsvenskan.

HAMMARBY Monday James (s), Andreas Dahl (a), Christian Traoré (a)

Skador/avstängningar:

Preliminär startelva: Rami Shaaban - David Johansson, Igor Armas, Patrik Gerrbrand, Emil Johansson - Vlado Zlojutro, Fredrik Söderström, Haris Laitinen, Simon Helg - Sebastian Castro-Tello, Nathan Paulse.

Håll ögonen på: Fredrik Söderström. Veteranen som varit utanför startelvan den senaste tiden men som nu hamnar i fokus på innermittfältet med Andreas Dahl och Cristian Traoré avstängda. Det är oerhört viktigt att portugalproffset kan leverera högklassiga bollar mot anfallarna för att Hammarby ska få en trevlig kväll på Söderstadion.

HIF-snack: - Vi får hitta ett klokt alternativ till på onsdag och hitta en bra balans i laget. Vi har ju velat ha ett bollvinnande mittfält, där Christian Traroré ska stå för bollvinnandet och Dahl gå lite högre. Men de kommer som sagt inte att vara med, säger tränaren Thom Åhlund till hammarbyfotboll.se.

- Det är bara att köra på och hoppas att vi kan hålla i vårt spel längre. Det behövs om vi ska slå Gais, för de är bra och har gjort bra resultat på sistone.

- Vi måste få fler bollar bakom deras backlinje. Om inte i första läget, så i andra. Det gör att vi kan ta mycket bättre positioner och komma upp högre i banan och få tryck. Det är det, det handlar om i fobtoll, för av det trycket skapar man möjligheter. Och så mera avslut, mera avslut. Vi hade möjligheter till fler avslut mot Göteborg också men vi tar inte tillvara på tillfällena. Någon jäkla gång måste bollen studsa vår väg också.

GAIS
Skador/avstängningar:
-

Preliminär startelva:
Dime Jankulovski - Jonas Lundén, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Johan Mårtensson, Richard Spong - Mattias Lindström, Wanderson, Ejolfur Hedinsson - Pär Ericsson.

Håll ögonen på: Wanderson. Tre mål senast. Ytterligare kommentar är egentligen överflödig.

Gais-snack: - Utgångsläget för oss är att vi ska kontrollera matchen. Det kan man göra p olika sätt och under olika perioder av matchen. Det kan vara att vi låter Hammarby ha bollen, för att vi vet att vi har ett snabbt omställningsspel, säger tränaren Alexander Axén till gais.se.

- Jag tycker vi spelade bra tidigare men då fick vi ingen utdelning plus att vi släppte in mål på fasta situationer. Nu har vi fått ordning på de fasta situationerna plus att vi får utdelning och då vinner eller kryssar vi.

Sex spelare riskerar avstängning, hur resonerar du där?
- Det har varit så ganska länge nu men det går inte att "spara" spelare till andra matcher. Vi måste lägga allt fokus på att hela tiden ta tre poäng och ingen i laget får tänka på något annat eller på något annat sätt.

Här kan du se matchen - pris 109 kronor

Publicerad 2009-09-23 kl 12:46
Annons
Annons
Annons